"METODE DE DECONTARE SI GARANTARE A OPERATIUNILOR DE EXPORT-IMPORT" - 12-13 Noiembrie 2005

BUCURESTI - 2 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

RTH CONSULTING va invita sa va insusiti conceptele si procesele specifice platilor si garantiilor internationale, a avantajelor si dezavantajelor pe care le implica utilizarea unei anumite metode de decontare, necesitatea garantarii tranzactiilor conform reglementarilor internationale in materie de plati si garantii si tehnicile alternative de finantare a tranzactiilor comerciale internationale, participand la cursul: METODE DE DECONTARE SI GARANTARE A OPERATIUNILOR DE EXPORT-IMPORT

Trainer invitat: cursul va fi sustinut de d-na Gabriela Hartescu, director adjunct al Centrului de documentare, cercetare si consultanta din cadrul Institutului Bancar Roman si coordonator al cursurilor profesionale tip invatamant la distanta, trainer specialist, cu vasta experienta in sustinerea programelor de training de mare complexitate, pentru personalul care activeaza in departamentele de plati externe - finantari/departamentele internationale a celor mai prestigioase companii nationale si multinationale si banci comerciale din Romania.
De asemenea, doamna Gabriela Hartescu este coordonator al Programului MBA lansat de City University (Seattle - USA) in colaborare cu Institutul Bancar Roman, iar in perioada 2001-2003 a fost membru in e-learning Working Committee din cadrul European Banking Training Network (EBTN).

TEMATICA:
Principalele clauze contractuale
Conditiile de livrare INCOTERMS 2000
Documente comerciale (factura comerciala; documente de transport: conosamentul maritim, scrisoarea de transport rutier, scrisoarea de trasura feroviara, scrisoarea de transport aerian; documente de asigurare; diverse certificate etc) si financiare (cambia si biletul la ordin) utilizate in comertul international
Acreditivul documentar: concept, mecanism de derulare, mentiuni specifice, tipuri de acreditive documentare utilizate in practica internationala, avantajele si dezavantajele utilizarii acreditivului documentar, principalele discrepante care conduc la neincasarea documentelor si modul in care acestea pot fi solutionate, costul platii prin acreditiv documentar, Publicatia nr. 500 a Camerei de Comert International de la Paris - Reguli uniforme si practica acreditivelor documentare.
Incasso documentar: concept, mecanism de derulare, tipuri de incasso utilizate in practica internationala, riscurile platii prin incasso si modalitatile de atenuare a acestora, avantajele si dezavantajele platii prin incasso, Publicatia nr. 522 a Camerei de Comert International de la Paris - Reguli uniforme pentru incasso.
Ordinul de plata: concept, mecanism de derulare, tipuri, avantaje si dezavantaje.
Scrisoarea de garantie bancara: concept, cerinte, tipuri de garantii bancare, Publicatia nr. 458 a Camerei de Comert International de la Paris - Reguli uniforme privind garantiile la cerere.

CATEGORIA VIZATA: cursul se adreseaza firmelor/intreprinzatorilor care deruleaza contracte de export-import cu parteneri din strainatate si are ca obiectiv prezentarea principalelor metode de plata si tipuri de garantii bancare utilizate in comertul international, a avantajelor si dezavantajelor pe care acestea le prezinta pentru partenerii contractuali si a particularitatilor existente in practica comercial-bancara din Romania, comparativ cu practica si uzantele internationale.
DURATA CURSULUI: 18 ore, zilnic intre orele 9,00 - 17:00

Despre RTH CONSULTING INTERNATIONAL

Cursul se va desfasura in incinta U-BUSINESS CENTER (UZINEXPORT) din Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 8 (Pta Victoriei langa Citi Bank), Sector 1, Bucuresti, incepand cu ora 9:00 am
Alexandru Badea
tel: 021-4101128
mobil: 0740044271
marketing@rthconsulting.ro