Rudenie

Definitie Rudenie

Legatura de sange bazata pe descendenta unei persoane dintr-o alta persoana (rudenie in linie dreapta) sau de faptul ca mai multe persoane au un ascendent comun (rudenie in linie colaterala). Pentru a nu chema la mostenire deodata toate rudele defunctului, legea le imparte in patru clase de mostenitori, fiecare clasa avand prioritate fata de clasele urmatoare, pe care le inlatura de la mostenire. Termenul Rudenie este reglementat in art.45 Codul Familiei (vezi Clase de mostenitori).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rudenie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rudenie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rudenie. Definitiile termenilor despre Rudenie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rudenie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rudenie.