De astazi, Judetul Ilfov are un prim Centru de Informare Europeana pentru Tineret

BUCURESTI - 3 septembrie 2004

Comunicat tip General in Social

Bucuresti, 3 septembrie 2004 – Astazi, la Primaria orasului Voluntari, a avut loc deschiderea oficiala a primului Centru de Informare Europeana pentru Tineret din judetul Ilfov, proiect finantat de catre ANSIT prin Programul TINERET al Comisiei Europene.
Proiectul reprezinta o colaborare reusita intre autoritatile locale (Primaria Voluntari), societatea civila (Asociatia Nationala de Lobby si Negociere) si organismele guvernamentale (ANSIT). La conferinta de presa prilejuita de aceasta ocazie au participat domnii Florin Pandele, primar Voluntari, Cristian Rizea, director general ANSIT si Marius Bulgaru, presedinte ANLN.

Obiectivul principal al Centrului este facilitarea accesului direct la fluxul informaţiilor europene si, implicit, cresterea vizibilitatii in Romania a Uniunii Europene.

Deschiderea acestui Centru de Informare Europeana pentru Tineret este rezultatul unui sondaj realizat in vara anului 2003 de catre Primaria Voluntari si ANLN pe un esantion de 500 de tineri (16-25 de ani) din Voluntari. Astfel, desi peste 80 la suta dintre cei intervievati si-au exprima acordul cu privire la integrarea Romaniei in UE, trei sferturi dintre acestia s-au aratat nemultumiti de cantitatea de informatii europene de care dispun si aproape 70 la suta s-au declarat in dezacord cu afirmatia “Sunteti de accord sa suportati costurile integrarii?”. De asemenea, aproape toti cei intervievati au raspuns ca nu cunosc nici o metoda de implicare a lor la nivel european.

Tinand cont de aceste date, principalele activitati ale Centrului vor fi informarea, consultanta si asistarea tinerilor in folosirea bazelor de date puse la dispozitie de partenerii acestui proiect, dar si sprijinirea tinerilor in ultilizarea unui computer sau in invatarea unei limbi straine. Tinerii vor avea ocazia sa afle mai usor si mai repede informatii legate de programele europene sau care sunt oportunitatile de voluntariat international.

Impactul estimat asupra grupului tinta al Centrului va fi masurat si cuantificat. Pentru ca obiectivele acestui proiect sa fie atinse, la finalul primului an de functionare al Centrului se asteapta un numar de trei mii de beneficiari.

Despre Ruxandra PRedescu (freelancer)

ANLN este o organizatie de tineret. care initiaza si deruleaza programe, intruniri, conferinte si cursuri, initiaza programe de consiliere psihologica, orientare profesionala si integrarea in comunitate pentru tinerii dezavantajati, realizeaza studii şi sondaje de opinie, se ocupa cu negocierea conflictelor, advocacy şi lobby.
Ruxandra Predescu
Coordonator Birou de Presa ANSIT
Mobil: 0744307512

ruxandra.pr@home.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ruxandra-predescu-freelancer/de-astazi-judetul-ilfov-are-un-prim-centru-de-informare-europeana-pentru-tineret