Salonul National „FOTOGRAFUL ANULUI” - vernisaj la Craiova

Craiova - 19 martie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

In organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Calinescu” din Craiova, vineri, 19 martie, la ora 18.00, la Galeriile de Arta ale Cercului Militar din Craiova va avea loc vernisajul Salonului National „FOTOGRAFUL ANULUI”.

Aflata la prima editie, aceasta manifestare este o premiera nationala, destinata descoperirii si punerii in evidenta a fotografiei romanesti din diferite genuri ale artei. Au participat atat fotografi amatori cat si profesionisti, aceast salon fiind una din manifesari cuprinse in calendarul „LUNA FOTOGRAFIEI DIN ROMANIA”.
Salonul a fost vernisat pe data de 11 ianuarie 2010 in holul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, zi care la initiativa AAFR a fost declarata ziua fotogerafiei in cinstea zilei de nastere a lui Carol Popp de Szathmary. Fiind unul din cei mai cunoscuti pictori, dar si cel mai cunoscut fotograf roman, considerat primul fotoreporter de razboi din lume, Carol Popp de Szathmary a fost rasplatit cu numeroase medalii acordate de marile capete incoronate ale Europei.
Salonul a avut zece sectiuni si s-a bucurat de o participare numeroasa, dar si de lucrari calitativ deosebite, remarcandu-se atat nume cunoscute din fotografia romaneasca, dar si nume noi.
Au fost acordat titlul de fotograf al anului D-lui Sorin Onisor iar castigatorilor celor 10 sectiuni li s-au acordat medalii AAFR in rang de Aur, de Argint si de Bronz. Fotograful anului a fost premiat de magazinul Foto Hobby cu o camera foto Sony A 350 si o geanta foto, iar magazinul F64 a oferit castigatorilor fiecarei sectiuni cate un voucher de 200 de lei.
La cererea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, sponsor al evenimentului, expozitia din holul institutiei a fost prelungita pana la sfarsitul lunii februarie.
Pentru zece zile salonul va poposi pe simezele craiovene si datorita faptului ca trei artisti fotografi craioveni au obtinut medalii si au avut lucrari selectate in cadrul acestuia. Este vorba de Domnul Darius Mitrache, Domnul Florin Ceausu si Domnul Mircea Netea.
Salonul poate fi vizitat zilnic inte orele 08.00-18.00 la Cercul Militar din Craiova.
Dupa finalizarea expozitiei de la Craiova, fotografiile participantilor, cataloagele celor care s-au inscris la concurs, diplomele si premiile vor fi expediate concurentilor.

Despre S.C. Camera mm S.R.L.


Maria Bularca
CAMERA mm
responsabil PR si marketing
maria.bularca@cameramm.ro