Conferinta 'Dezvoltarea si integrarea biotehnolgiilor in procesul de retehnologizare a industriei alimentare romanesti', 6 iunie 2008, sala Madgearu, ROMEXPO

BUCURESTI - 2 iunie 2008

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

Centrul de Informare Tehnologica Economix News Info Romania (CIT - ENI Romania), in colaborare cu Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Stiinte Biologice (INCDSB), S.C. Romexpo S.A., Institutul pentru Bioresurse Alimentare (IBA), Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate (FDCL) si Centrul de Studii Strategice Internationale (CSIS) cu sediul la Washington, organizeaza vineri, 6 iunie, a.c., intre orele 10:00 – 15:00, la Centrul de conferinte ROMEXPO sala Madgearu conferinta: Dezvoltarea si integrarea biotehnolgiilor in procesul de retehnologizare a industriei alimentare romanesti

Evenimentul este o continuare a dezbaterilor organizate in anul 2007 in cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei cu tema “Industria alimentara in contextul integrarii Romaniei in UE”.

Vor fi abordate urmatoarele subiecte:

Valorificarea resurselor biologice prin biotehnologii specifice;
Tehnologii, sisteme, instrumente şi echipamente bazate pe procese şi resurse biologice;
Metode si tehnici noi destinate controlului si asigurarii calitatii produselor, substantelor si proceselor biotehnologiceAspecte privind certificarea produselor agroalimentare ecologice;
Oportunitati de finantare pentru IMM care activeaza in domeniul industriei alimentare, agriculturii, acvaculturii si biotehnologiilor

Experti cu activitate si experinta in domeniul cercetarii si utilizarii biotehnologiilor vor prezenta in cadrul conferintei rezultate aplicabile ale cercetarii, studii de caz, propuneri de transfer tehnologic, vor evidentia beneficiile utilizarii biotehnologiilor in industria alimentara.

Prin organizarea conferintei „Dezvoltarea si integrarea biotehnologiilor in procesul de retehnologizare a industriei alimentare romanesti” se urmareste lansarea unor dezbateri despre rezultate tehnologice de vârf, cercetări de tipul rezolvare de probleme complexe, de interes local, regional, naţional sau formulate de agenţi economici, precum şi dezvoltarea de tehnologii, produse şi servicii inovative cu aplicabilitate directă.
Conferinta va fi urmata de organizarea unei burse de contacte, prin stabilirea de intalniri bilaterale intre reprezentanti ai firmelor din industria alimentara si reprezentanti ai mediului de cercetare.

Pentru mai multe detalii si inscriere on-line pe http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=10508&sid=104

Despre S.C. Economix News S.A

Economix News CIT-ENI Romania este unul din organizatorii Conferintei 'Securitatea Europei Centrale: Putere, Piete si Influenta Internationala' care a avut loc in contextul Summitului NATO la Bucuresti pe 1 aprilie 2008. Conferinta s-a bucurat de un real interes din partea mediului de afaceri, politic si mass-media.
CIT ENI Romania
Telefon: 021 - 3000111, Fax: 021- 3000110
Tel. Mobil 0742.103.087
Emai: iuliana.velniciuc@economixnews.ro www.fabricadebani.ro