Expozitia HOTEL & CATERING, 23-27 MAI 2007 , editia a 5-a, - Targ specializat in amenajari, echipamente si servicii pentru hoteluri, restaurante, baruri, fast-food-uri, cluburi si servicii de catering

Locul desfasurarii: Complexul Expozitional Expo Transilvania, Cluj-Napoca

Organizator: EXPO TRANSILVANIA

Prima editie a targului “HOTEL & CATERING” s-a desfasurat in anul 2003 si s-a bucurat de aprecierile unui public numeros, venit atat din sfera specialistilor, a prestatorilor de servicii din domeniul HORECA dar si a beneficiarilor acestora. Deoarece este unul dintre putinele evenimente la nivel national care abordeaza o astfel de tematica, specialistii au solicitat alocarea unui spatiu expozitional care sa satisfaca nevoile de prezentare a produselor si serviciilor proprii.

Incepand cu editia 2006, organizatorii i-au acordat o data distincta de desfasurare, in trecut acesta desfasurandu-se impreuna cu targuri specializate in servicii turistice sau bunuri de larg consum.
Si actuala editie, care se va desfasura in perioada 23-27 mai, doreste sa ofere informatii cu privire la standardele europene in industrie (hoteluri, restaurante, baruri, patiserii, cofetarii, pizzerii, fast-food-uri, cantine, catering, spalatorii, curatatorii, magazine alimentare):

- dotari complete cu echipamente profesionale si accesorii pentru bucatarii,
- aparate frigorifice, echipamente de purificare si sterilizare a aerului
- mini-baruri, articole din inox, portelan, sticlarie
- automate de cafea si bauturi calde
- produse cosmetice si consumabile hoteliere, ambalaje
- produse gastronomice
- mobilier hotelier, baruri, restaurante
- decoratiuni interioare, electrocasnice
- ascensoare, scari rulante, sisteme de control acces hotelier
- seif-uri de camera, sisteme de securitate
- aparatura audio-video profesionala
- firme luminoase, panouri publicitare
- publicatii de specialitate

Pe parcursul primelor doua zile ale targului (23-24 mai) se va desfasura, in premiera, expozitia deliciilor gastronomice “EXPO DELICES”.
La acest eveniment , care se doreste a fi un mijloc eficient de promovare, sunt invitate sa participe restaurantele si cofetariile cu specific romanesc si european.
Beneficiind de sprijinul Asociatiei Bucatarilor si Cofetarilor din Romania, expozitia gastronomica va pune in evidenta talentul si maiestria specialistilor in arta culinara, in finalul competitiei juriul desemnand castigatorii editiei de la Cluj.
Pana in prezent si-au anuntat participarea cofetarii si restaurante cu specific traditional romanesc, francez, grecesc, german:

Cofetaria “PRALINA”, Cofetaria “DIANA”, Cofetaria ”NEFELI”, Cofetaria “FRIANDISSE”,
Restaurantul hotelului “OPERA PLAZA”, Restaurantul hotelului “CITY PLAZA”, Restaurantul “CASA ARDELEANA” Restaurantul “ASTORIA”, Restaurantul “CASA GERMANA”


In perioada 25-27 mai, spatiul rezervat salonului gastronomic va fi ocupat de EXPOZITIA DECORATORILOR DE EVENIMENTE, a carui tematica se incadreaza in domeniul abordat de targul Hotel&Catering.

Pe parcursul targului vor avea loc demonstratii gastronomice, degustari de cafea si alte bauturi calde si racoritoare.
Parteneri media: HoRes, Grupul HoReCa Romania, Art Advertising.

Cel de-al doilea eveniment care va avea loc in aceasta perioada, PRIMAVARA FLORICOLA, este o expozitie pentru plante si flori de sezon care se doreste replica expozitiei FLOREX, organizata toamna, in luna octombrie. Tematica acestei expoztii include, alaturi de plante si seminte, unelte si mobilier de gradina.
Asociatia Producatorilor de Flori din Ungaria, una dintre cele mai mari din Europa, participa pentru intaia oara la evenimentul de la Cluj.

Manifestarile expozitionale organizate in perioada 23-27 mai vor reuni un numar de
125 firme din Romania, Ungaria si Italia, pe o suprafata totala de desfasurare de 4 000 mp.

HOTEL&CATERING si PRIMAVARA FLORICOLA vor putea fi vizitate dupa urmatorul program:
23-26 mai intre orele 10.00-18.00
27 mai, ultima zi, in intervalul 10.00-16.00

Urmatorul eveniment expozitional organizat de Expo Transilvania: FORESTA EUROSILVA INTERNATIONAL , 13-16 iunie 2007
Adina SCARINGi
Responsabil PR

Despre S.C. EXPO TRANSILVANIA S.A.

EXPO TRANSILVANIA este cel mai important centru expozitional din Transilvania, beneficiind de un spatiu de expunere propriu.
Cu o experienta de 12 ani in organizarea de targuri si expozitii, EXPO TRANSILVANIA gazduieste anual, pe parcursul a doua semestre, peste 30 manifestari cu caracter specializat sau general - care tintesc in mod definit o audienta profesionala sau publicul larg - precum si numeroase conferinte, seminarii, intalniri de afaceri, receptii si cocktail-uri.
Anual, complexul expozitional reuneste un numar important de expozanti si vizitatori din tara si strainatate, devenind, astfel, unul dintre punctele principale de legatura intre producatori, importatori, exportatori, furnizori si beneficiari.


Participare: Intrare libera