Simpozion Knauf - Noul sistem de sapa uscata pe baza de Placi de Ciment AQUAPANEL

BUCURESTI - 18 februarie 2008

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

În data de 22 ianuarie 2008, sub egida Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” s-a desfăşurat simpozionul „Noul Sistem de Pardoseală pe bază de Plăci de Ciment AQUAPANEL®”.
Acest tip de plăci vine să completeze paleta de soluţii uscate în domeniul construcţiilor pe care grupul Knauf o oferă în România. Knauf USG Systems este un „joint venture” între Knauf şi USG, doi producători de marcă în domeniul materialelor de construcţii şi a sistemelor pentru interior şi exterior. În Europa, Knauf USG Systems este lider în segmentul de piaţă al plăcilor pe bază de ciment.

Simpozion Knauf - Noul sistem de sapa uscata pe baza de Placi de Ciment AQUAPANEL

Cele trei sisteme (Interior, Exterior şi cel de Şapă Uscată) alcătuite din plăci de ciment AQUAPANEL® au fost prezentate pe scurt în deschiderea simpozionului. Urmare la această scurtă prezentare a fost o expunere teoretică a sistemului de şapă uscată în care s-au prezentat detalii tehnice şi obiective internaţionale de referinţă. Auditoriul de aproximativ 40 de persoane, în majoritate arhitecţi a putut asista şi la o demonstraţie practică de punere în operă a noului sistem de Şapă Uscată.
Principalele avantaje ale sistemului sunt:
•Este adecvată şi recomandată pentru orice tip de pardoseală;
•Placa de ciment este 100% rezistentă la apă;
•Oferă izolare fonică, termică şi protecţie îndelungată la foc, Placa de Ciment AQUAPANEL® fiind un material incombustibil;
•În timp nu suferă contracţii, dilatări, exfolieri şi are o rezistenta mecanica ridicata;
•Este adecvat pentru orice tip de finisaj de pardoseală incluzând şi parchetul;
•Este potrivit şi pentru sistemul de încălzire prin pardoseală atât la cel cu conductori electrici cât şi la cel cu ţevi cu apă;
•Asigură planeitatea indiferent de denivelarea planşeului;
•Se montează uşor, rapid si economiseste timp;
•Este circulabilă imediat după montare.

Despre S.C. Knauf Gips S.R.L.

Domeniul de aplicare este foarte larg şi cuprinde toate tipurile de construcţii, fiind aplicabil în complexe rezidenţiale, spitale, hoteluri, scoli, cafenele, restaurnate, teatre, cinematografe, săli de conferinţă şi multe altele.
Sistemul de şapă uscată AQUAPANEL® se constituie ca o alternativă idelă pentru şapa de ciment, datorita punerii în operă în regim uscat şi greutăţii sale mult mai reduse.

Knauf Gips s.r.l., 010432 Bucureşti, str. Nicolae Iorga 13, sector 1
Tel: (+40) 21 650 00 40, Fax: (+40) 21 650 00 48
office@knauf.ro