Ness Technologies a preluat furnizorul de servicii IT ceh Logos

BUCURESTI - 1 august 2008

Comunicat tip General in IT&C

Praga, Cehia – 31 iulie 2008 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC), furnizor global de servicii si solutii IT a anuntat ca a semnat astazi contractul de preluare integrala a companiei private cehe Logos a.s., unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii si consultanta IT de pe piata ceha. In anul fiscal care s-a incheiat la 31.03.2008, Logos a raportat venituri de 29.7 milioane EUR si un profit net pozitiv. Logos are, la momentul actual, aproximativ 570 de angajati.

Logos este unul dintre furnizorii de servicii si solutii IT cu cea mai rapida crestere din Cehia. Cu o prezenta puternica in sectorul financiar si cel al telecomunicatiilor de pe piata ceha, Logos ofera o gama larga de servicii IT care include consultanta, dezvoltare de software, testare si asigurare a calitatii, analiza a sistemelor informatice, outsourcing si staffing. La finalizarea achizitiei, Logos va fi complet integrat in cadrul Ness Cehia.
“Achizitia companiei Logos consolideaza pozitia importanta de top pe care o detinem in Europa Centrala si de Est, una dintre zonele noastre geografice cele mai profitabile si cu cresterea cea mai rapida,” a declarat Sachi Gerlitz, Presedinte si CEO Ness Technologies. “Tinand cont si de cresterea noastra organica foarte puternica in regiune, aceasta preluare ne va inlesni o accesare mai profunda a acestei piete strategice.”
Logos completeaza portofoliul de servicii Ness actual. Pozitia puternica pe care Ness Cehia o detine in domeniul utilitatilor, productiei si in cel public va fi completata de prezenta puternica a Logos in cadrul industriei comunicatiilor si in sectorul financiar. In ce priveste tehnologia, noua companie ce se va forma va oferi o expertiza inalta si echipe de lucru experimentate in tehnologii de virf, care includ Microsoft, SAP, Oracle, Documentum si IBM. Prin consolidarea ofertelor, viitoarea noua companie Ness Cehia va fi capabila sa furnizeze clientilor sai o gama si mai larga de servicii – atat pe piata ceha a serviciilor IT, cat si pe cea centrala si est europeana. Clientii Logos vor beneficia de capabilitatile Ness in domeniul near-shore si offshore, care includ si centrul propriu de dezvoltare de produse software localizat in Košice, Slovacia.
“Suntem incintati sa ne alaturam companiei Ness Technologies si sa devenim cea mai puternica companie pe piata ceha de servicii IT ” a declarat Pavel Štovíček, Chairman al Comitetului de Directori al companiei Logos. “Impreuna, vom continua sa dezvoltam ce am realizat pina acum, urmind aceeasi strategie bazata pe intelegerea profunda a nevoilor de business ale clientilor. Echipa noastra foarte experimentata de consultanti si specialisti IT se va alatura echipei de profesionisti ai Ness Cehia, ceea ce va duce la crearea de echipe mari multi-disciplinare, care vor furniza cele mai bune servicii clientilor nostri, bazate pe experienta noastra combinata de business si tehnologie.”
“Suntem incantati de preluarea ce va avea loc,” a declarat Dl. Vaclav Grepl, CIO Komerční Banka, membra a Grupului Société Générale. “Am colaborat cu success atat cu Ness, cit si cu Logos, ca furnizori de prima mana pentru dezvoltarile de aplicatii si credem ca vom avea de castigat impreuna din aceasta preluare, datorita largirii portfoliului de tehnologii oferite, flexbilitatii crescute, abilitatii de a gestiona proiecte de mare anvergura si printr-o pozitionare mai strategica in cadrul organizatiei noastre.”
Lista clientilor Logos include companii si organizatii de top, cum ar fi Komerční Banka (membra a Grupului Société Générale), GE Money, Raiffeiensen Bank, Česká Spořitelna (membra a Erste Bank), ČSOB (membra a Grupului KBC), Telefónica 02, T-Mobile, DHL, Škoda Auto (parte a Grupului Volkswagen) si multi altii.
Achizitia, care este subiectul unor conditii de preluare customizate, este asteptata sa fie definitivata la inceputul lui Q4 2008. Achizitia este, de asemenea, in curs de aprobare de catre Oficiul Ceh pentru Protectia Competitiei.

Despre S.C. NESS ROMANIA SRL

Despre Ness Technologies
Ness Technologies (NASDAQ: NSTC) este un furnizor global de solutii si servicii IT, destinate sa ajute clientii sa-si imbunatateasca competitivitatea si eficienta. Portfoliul de servicii si solutii Ness consta in dezvoltare de produse software, incluzind atit offshore outsourcing, cit si near-shore outsourcing; integrare de sisteme, dezvoltare de aplicatii si consultanta si distributie de software. Cu peste 7800 de angajati, Ness desfasoara activitati in 18 tari, si detine parteneriate numeroase cu producatori de software si hardware din intreaga lume. Pentru mai multe informatii despre Ness Technologies, va rugam sa vizitati www.ness.com.
NESS Cehia, reprezentanta Ness Technologies in Cehia, a fost stabilita in 2002, atunci cind compania privata ceha APP, fondata in 1990, a fost achizitionata de catre Ness. Inca de la inceputurile sale, Ness Cehia a fost un pionier in introducerea noilor tehnologii si produse software pe piata ceha si astazi este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii IT in Cehia. In prezent, Ness Cehia are peste 400 de angajati.
Despre Logos
Logos este un furnizor ceh de top in domeniul consultantei si serviciilor IT&C. Prin modul sau de abordare inovativ, Logos creaza noi oportunitati pentru clientii sai si furnizeaza solutii complexe specifice pentru sectorul financiar si cel al telecomunicatiilor. Compania a fost fondata in 1994 si are angajati, la momentul prezent, peste 500 de profesionisti IT. Logos a fost nominalizata pe lista Primelor 50 de companii cu cresterea cea mai rapida in ultimii 7 ani din Cehia de catre Deloitte, a primit premiul Progressive Employer in 2006 si 2007 si a fost desemnata ca cel mai bun angajator al anului 2008. Pentru mai multe informatii despre Logos, va rugam sa vizitati www.logos.cz.

NESS Romania SRL
Liliana Muraru
Marketing Manager
Tel:0040-21-3005518
Fax:0040-21-3005526

ness@ro.ness.com