Ness Technologies si Sygnity anunta semnarea unui parteneriat strategic

BUCURESTI - 28 iulie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Praga, Cehia si Varsovia, Polonia – July 24, 2008 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC), furnizor global de servicii si solutii IT, si Sygnity, al doilea mare furnizor polonez de solutii si servicii IT, au anuntat incheierea unui acord de parteneriat.

Principalul obiectiv al cooperarii dintre cele companii este acela de a oferi impreuna solutii si servicii unor clienti selectati din Europa Centrala si de Est, precum si dezvoltarea de noi oportunitati in Europa de Vest.
Cu toate ca parteneriatul strategic dintre Ness si Sygnity de abia a inceput sa se deruleze, cele doua companii au cistigat deja un proiect de implementare a unui sistem de core-banking in cadrul unui important grup financiar din Europa de Vest, iar echipa comuna de proiect a inceput deja lucrul in Ucraina si Franta.
Parteneriatul permite ambelor companii sa-si largeasca aria de adresabilitate a ofertelor si clientilor in cadrul Europei, ajutindu-le clientii sa-si consolideze competitivitatea in cadrul business-ului.
“Unul dintre obiectivele strategice ale cooperarii este crearea de echipe focalizate pe clienti regionali si multinationali. Aceste echipe vor oferi clientilor un portofoliu mai larg de servicii, impreuna cu un solid suport local in fiecare tara. Clientii nostri vor primi un suport de calitate ridicata in cadrul proiectelor multinationale,” a declarat Otakar Smolík, Senior Vice Presedinte Business Development, Ness Europe.
“Previzionam efecte sinergice majore in Europa Centrala si de Est in domeniul serviciilor financiare, utilitatilor si administratiei publice. In sectorul bancar, de exemplu, combinatia intre know-how-ul detinut de noi in domeniul core-banking si expertiza Ness in consultanta de business consulting si BI (business intelligence) ne va crea un avantaj competitiv considerabil,” a declarat Jacek Kujawa, Vice Presedinte Sygnity.
In sectorul utilitatilor, sinergia va fi evidenta in special in cazul solutiilor ERP si GIS, care vor beneficia de expertiza Ness in cazul solutii de Asset Management si tehnologiei Oracle. Parteneriatul va avea de cistigat din existenta unui model de offshore de succes pe care il detine Ness. Ambele companii au o solutii unice pentru administratia publica; de aceea, ele isi pot impartasi cunostintele si experienta detinute in cadrul acestei verticale.

Despre S.C. NESS ROMANIA SRL

Despre Ness Technologies

Ness Technologies (NASDAQ: NSTC) este un furnizor global de servicii şi soluţii IT create pentru a mări competivitatea şi eficienţa clienţilor. Portofoliul de soluţii şi servicii Ness constă în dezvoltarea de produse software, inclusiv outsourcing offshore şi near-shore; integrare de sisteme, dezvoltarea de aplicaţii şi consultanţă; şi distribuţie de software. Cu 7,800 de angajaţi, Ness îşi desfăşoară activitatea internaţională în 18 ţări are dezvoltate numeroase alianţe şi parteneriate în întreaga lume.
Pentru mai multe detalii despre Ness, vizitati www.ness.com.

Despre Sygnity
Sygnity a fost creata prin unirea companiilor ComputerLand si Emax. Sygnity este listata la bursa din Varsovia - Warsaw Stock Exchange (SGN). In 2007, Grupul Sygnity a avut venituri de 1.27 miliarde PLN (550 milioane USD). Compania detine peste 2,500 de angajati, incluzand experti cu vaste cunostinte IT si specialisti cu experienta majora in cazul industriei. Sygnity ofera propriile sale solutii, completate de produse si tehnologii globale. De asemenea, furnizeaza o gama completa de servicii, incluzand consultanta, implementare si outsourcing pentru proiecte IT, pentru companii mari si medii din sectoare cheie ale economiei, precum si pentru institutii ale administratiei publice. In momentul de fata, Grupul reuneste mai mult de 10 companii in Polonia si in afara ei. In afara de Sygnity SA, cele mai mari companii din Grup includ: ARAM (proiecte ITpentru administratia publica), Projekty Bankowe Polsoft (producator de software pentru sectorul financiar bancar si centru de testare software), WINUEL (solutii pentru sectorul energetic), si Max Elektronik SA (producator de software bazat pe tehnologii moderne, cum ar fi Java Computing). Mai multe informatii despre Sygnity sunt disponibile la www.sygnity.com.

Liliana Muraru
Marketing Manager NESS Romania
Tel: 0040-21-3005518, Fax: 0040-21-3005526
ness@ro.ness.com

ness@ro.ness.com