Parteneriat Scorpion - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila ’Focul Viu’

Focsani - 2 aprilie 2008

Comunicat tip General in Auto

•Scorpion, distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Buzau, Galati si Braila, anunta inceperea unui parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila
’Focul Viu’.
•Scopul acestui parteneriat este derularea, sprijinirea si promovarea comuna a actiunilor de protectie a mediului.

Parteneriat Scorpion - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila ’Focul Viu’

Cu ocazia lansarii in data 20 octombrie 2007, la Focsani, a noilor modele Volkswagen Bluemotion, reprezentantii Scorpion si-au anuntat intentia de a se implica cat mai mult in desfasurarea de actiuni de mediu.
In acest context Scorpion a sustinut infiintarea unui parc dendrologic in judetul Vrancea, la Pufesti, parc la care inca se mai lucreaza si care va fi inaugurat oficial intr-un cadru festiv in data de 22 aprilie 2008, cu ocazia ’Zilei Pamantului’, initiativa acestui proiect laudabil apartinandu-i domnului prof.drd. Nicolae Damian.
De asemenea, parteneriatul cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila ’Focul Viu’ este un lucru firesc si se inscrie in politica firmei Scorpion de a derula, sprijini si promova actiuni de protectie si ocrotire a mediului inconjurator.
Scorpion crede in ideea de responsabilitate sociala si de aceea cauta in mod continuu sa imbunatateasca conditiile de viata in comunitatile in care isi desfasoara activitatea.
Initiativele Scorpion sunt construite pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Dezvoltarea durabila este cel mai important element al filosofiei Scorpion. Consideram ca trebuie sa raspundem necesitatilor din prezent, fara a compromite interesele si aspiratiile generatiilor viitoare. Cresterea economica nu poate fi realizata decat manifestand respect fata de protectia mediului si fata de comunitate.
Actiunile in care Scorpion s-a implicat de-a lungul acestor ani au avut ca obiectiv argumentarea cu fapte concrete a politicii de a fi, dincolo de un brand puternic, un partener de incredere pentru comunitatea locala. Increderea si respectul membrilor comunitatii afecteaza intreaga activitate a unei companii, iar aceasta pentru a avea succes, trebuie sa se dezvolte atat ea, cat si comunitatea in care opereaza.

Despre Asociatia pentru Dezvoltare Durabila ’Focul Viu’

Misiunea Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila 'Focul Viu' este sa determine implicarea grupurilor de tineri, a grupurilor comunitare precum si a administratiei locale in actiuni de dezvoltare, turism si protectie a mediului in tara si strainatate.
Asociatia pentru Dezvoltare Durabila 'Focul Viu' (A.D.D.F.V.) a fost infiintata la data de 25 septembrie 1994 prin hotararea membrilor fondatori si a primit hotarare judecatoreasca de infiintare pe 9 mai 1995, data la care se sarbatoreste si ’Ziua Europei’.

Asociatia are urmatoarele scopuri:
•Protectia mediului si contributia la schimbarea atitudinilor fata de acesta.
•Promovarea turismului in randul tineretului.
•Promovarea conceptului de dezvoltare durabila in comunitatile rurale si urbane.
•Dezvoltarea durabila a zonelor montane.

Pentru indeplinirea misiunii asociatia desfasoara urmatoarele tipuri de activitati:
•implicarea cetatenilor in rezolvarea problemelor comunitatii
•campanii media si de advocacy pentru protectia mediului in zone rurale si urbane
•asocierea cu alte structuri cu scopuri comune
•administrarerea unor rezervatii naturale si monumente ale naturii
•crearea unor centre de informare si actiune civica in comunitatile rurale si urbane
•infiintarea de filiale si oferirea de consultanta pentru infiintarea de noi O.N.G.-uri
•servicii de promovare a programelor de interes comunitar
•participarea si/sau organizarea de actiuni specializate (concursuri, intretinere marcaje, tabere internationale, actiuni de protectia mediului etc.)
•studierea si cunoasterea potentialului turistic al tarii
•crearea si derularea de proiecte si programe, urmarind si implicarea altor institutii
•activitati de recreere, drumetii si sporturi montanePrincipii de functionare: voluntariat, respectarea personalitatii si a libertatii de opinie, relatii orizontale, transparenta si dialog, toleranta, amicitie, stabilirea de relatii permanente cu organizatii similare din tara si strainatate.

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila 'Focul Viu' nu este si nu se transforma intr-o miscare politica de tineret, ea este si ramane un loc de intalnire si asociere al tinerilor de diverse opinii, etnii, iubitori si practicanti ai oricarei forme de turism si interesati de protectia mediului.
Contact: www.addfoculviu.ro, tel/fax 0237232310, mobil 0723562467


Mediatizarea ‘Mecanismului 2%’

Scorpion sprijina mediatizarea ’Mecanismului 2%’ si face un apel pe aceasta cale ca mass-media sa sprijine popularizarea acestui concept in randul cetatenilor judetului.
Contribuabilii pot sustine activitatile de ocrotire a mediului directionand 2% din impozitul anual datorat statului in contul Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila ’Focul Viu’ RO16CARP040000123272RO02, conform art. 57 alin. 4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
•Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
•Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!
•Nu va costa nimic!
•Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru !
•Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
•Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public, deci al dvs.!
•Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme de protectia mediului din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acest domeniu.
•Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
•Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!
•Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!
•Atasati fisa fiscala primita de la angajator (Formularul 210). Daca nu ati primit-o o puteti cere de la angajator care este obligat sa va inmaneze aceasta fisa fiscala. (angajatorul a trimis aceasta fisa la finante pana la data de 28 februarie)
•Completati Cererea 230 (punctele A si B) privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual
•Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
•Trimiteti prin posta fisa fiscala si cererea (formularul 230) administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai
•Prevederea 2% nu are implicatii directe pentru angajatori, astfel incat aceasta prevedere nu reprezinta o povara birocratica pentru acestia.
•Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.
•Prevederea 2% nu reprezinta numai un mecanism de strangere de fonduri: ea este si un mecanism prin care organizatiile sunt incurajate sa isi faca publice rezultatele, sa comunice cu cetatenii, sa-i informeze pe acestia despre rolul organizatiilor neguvernamentale in societate.Natura inseamna viata, de aceea protectia naturii trebuie sa fie principalul obiectiv al nostru, al tuturor!

Despre S.C. Scorpion Exim S.R.L.

Inca din 1998 SCORPION este unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
- consultanta in alegerea celor mai potrivite autoturisme,
- propuneri avantajoase de finantare,
- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi
- piese de schimb din stoc sau la comanda.
Showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.23 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 şi sâmbăta intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;
0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;
0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;
0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;
0740 - 046.460 - Mobil Orange.
De asemenea, vă aşteptăm şi în showroom-ul Scorpion din Galaţi, B-dul Siderurgiştilor 9, bloc PS2, parter, de luni pina vineri intre orele 8-20 şi sâmbăta între orele 8-13.
Tel./Fax: 0236/ 499.294
Punct de lucru Buzau:
0238 - 719.560 - Romtelecom;
0720 - 330.959 - Mobil Vodafone

Departamentul Marketing & Comunicare.
Tel./Fax: 0237 236 866 int. 108

dan.stefan@scorpion.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/s-c-scorpion-exim-s-r-l-/parteneriat-scorpion-asociatia-pentru-dezvoltare-durabila-focul-viu