Scorpion va invita la concert de suflet Mircea Baniciu

Focsani - 9 octombrie 2008

Comunicat tip General in Auto

•Evenimentul este organizat de Restaurantul Intim din Focsani in parteneriat cu Scorpion

Scorpion va invita la concert de suflet Mircea Baniciu

Scorpion, distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila, va invita, in calitate de partener al evenimentului, sa luati parte la un concert de suflet sustinut de marele artist Mircea Baniciu. Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie 2008, incepand cu orele 20:00, la restaurantul ’Intim’ din Focsani.
Celebrand 10 ani de dealership Volkswagen in judetul Vrancea, Scorpion continua seria concertelor de suflet oferite focsanenilor, printre trupele invitate in Focsani de-a lungul timpului numarandu-se: Proconsul, Mandinga, Directia 5, Senzor, Benone Sinulescu, Analia Selis, Ovidiu Komornyik si Angela Similea, Maria Buza si Taraful Ciuleandra.

Despre Mircea Baniciu
Mircea Baniciu s-a nascut la Timisoara la data de 31 iulie 1949, intr-o duminica cu soare. A urmat o copilarie fericita in cartierul elisabetin de langa complexul studentesc timisoarean, lucru care avea sa-l influenteze tot restul vietii. S-a apucat de scoala la 7 ani, si n-ar putea spune ca i-a prea placut.
Un tip perseverent totusi, a reusit sa termine primele 7 clase, apoi la indemnul mamei sale care-i promisese o chitara daca intra la liceu, a facut-o! Cu mari eforturi, dar iubit foarte mult de colege, dar si provocat, a terminat liceul si ca din intamplare... hop! la facultate. Fara nici efort, de aceasta data a terminat Facultatea de Arhitectura, placandu-i in mod deosebit ce se intampla acolo.

Muzica a intrat in viata lui pe la 7 ani, cand proprietara casei in care locuia i-a sfatuit mama sa-l dea sa invete pian sau un alt instrument, pentru ca pustiul era realmente talentat. Lucru care s-a si intamplat, a studiat pianul pana la 14 ani, atunci cand a vazut filmul 'Tinerii', un film in care cantau Cliff Richard si trupa Shadows. Atunci Mircea a ajuns la concluzia ca este mai aproape de chitara decat de pian, si s-a apucat serios sa invete sa cante la chitara, lucru care s-a intamplat in timpul liceului.
Prima aparitie a fost pe scena Teatrului German din Timisoara, unde canta folk in special –Donovan, Bob Dylan, Simon & Garfunkel, precum si cateva incercari de compozitii proprii. Pentru scurt timp a facut parte din trupa Clasic XX (careia i-a dat si numele), fara aparitii scenice deosebite. Ulterior a aparut din nou singur pe scena clubului PM6 din Timisoara, condus de Petru Umanschi, unde din cand in cand canta Phoenix-ul lui Nicu Covaci, ramas fara solist vocal dupa plecarea lui Moni Bordeianu. Aici a fost vazut de Bela Kamocsa (pe atunci basist la Phoenix), care i-a recomandat lui Covaci sa-l asculte cu mare atentie.
Anii 2000
In 2001 este cooptat in “Pasarea Colibri” Marius Batu, fost component al grupului Poesis. In aceasta noua formula trupa revine in 2002 cu un nou album numit 'Inca 2000 de ani', pentru care trupa primeste Discul de Aur dupa o scurta perioada.
In 2002 trupa sustine un recital in cadrul festivalului 'Cerbul de Aur' de la Brasov, la care participa si legendara trupa Scorpions, acesta fiind ultimul spectacol de mare anvergura al Pasarii Colibri.
In anul 2003 Pasarea Colibri se reuneste pentru un ultim concert in formula completa: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Vlady Cnejevici si Florian Pittis, care este inregistrat si in urma caruia apare un dublu album 'Pasarea Colibri - 10 ani' si de asemenea primul DVD al unei trupe romanesti, care poarta acelasi nume.Din pacate, acest album a marcat si finalul colaborarii intre acesti extraordinari muzicieni. Pasarea Colibri a ramas in memoria publicului pentru ca, timp de 10 ani, 4 personalitati exceptionale au creat un nou mod artistic de a fi, au sustinut o muzica valoroasa si au oferit fanilor spectacole memorabile.

In aprilie 2002 Mircea Baniciu apare in spectacolul 'Tandreturi mici pentru doamne si gagici' impreuna cu cativa prieteni dragi – Mircea Vintila, Alexandru Andries si Nicu Alifantis, ideea continuata in 2003 cu “Tandreturi pentru femei cu cei patru corifei” si in 2005 cu “Tandreturi…” unde apar si trupele Holograf si Timpuri noi.Toamna lui 2002 aduce pentru Mircea Baniciu si un alt superconcert - 'Phoenix - 40' care inseamna de fapt reunirea completa a tuturor celor care au facut parte din grupul Phoenix: muzicieni, compozitori, autori de texte sau pur si simplu prieteni ai grupului.
Acest moment marcheaza revenirea sa in trupa Phoenix, impreuna cu care avea sa sustina mai multe spectacole in tara si in strainatate. In 2003, Phoenix a sustinut un turneu in tara avand ca invitati in deschidere “Humble Pie”. In premiera, o trupa englezeasca canta in deschiderea unei trupe din Romania. Primul spectacol a avut loc la Sala Palatului impreuna cu “Dubasii din Branesti”, in fapt urmasii dubasilor impreuna cu care Phoenix cantase la Sarmisegetuza in 1976. Asadar, Phoenix renaste din nou din propria cenusa si traieste o noua perioada de glorie.
Phoenix continua activitatea concertistica, iar în 2005 grupul scoate pe piaţă un nou album – “Baba Novak”. Concertul de lansare a noului disc susţinut în octombrie 2005 la Sala Palatului, avea să se transforme într-un DVD cu acelaşi titlu. În această perioadă, Phoenix susţine turnee de promovare a noului disc în câteva oraşe din ţară, iar în 2006-2007 participă la toate marile festivaluri din România - Stufstock, Peninsula, Motorrock.
În anul 2007, după participarea la Stufstock 2007, Mircea Baniciu părăseşte grupul Phoenix din cauza unor noi divergenţe cu Nicu Covaci, urmand sa se concentreze pe cariera solo.Ce urmeaza? Mircea Baniciu merge mai departe...
Mircea Baniciu se pregateste pentru lansarea unui dublu album “Best Of”. Primul volum se numeste “Esarfa” si contine cele mai bune balade ale sale.
In paralel, continua activitatea concertistica si canta in continuare despre viata la tara, dragoste, soare, haiduci, tigani si vremuri ce se schimba.


Va asteptam cu drag la un concert de suflet de exceptie!

Despre S.C. Scorpion Exim S.R.L.

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
- 'One Stop Shop' - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;
0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;
0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;
0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;
0740 - 046.460 - Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 508
http://danyrolux.blogspot.com - Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi
dan.stefan@scorpion.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/s-c-scorpion-exim-s-r-l-/scorpion-va-invita-la-concert-de-suflet-mircea-baniciu