Cat de dur este parchetul Class Bambus?

BUCURESTI - 17 mai 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii

Unul dintre cele mai importante criterii de selectie a unui parchet masiv este duritatea acestuia, deoarece de aceasta depinde rezistenta lui in timp.

Scala Janka

Scala Janka

 

Parchetul de bambus clasic este in general o esenta de duritate medie, in zona fagului si a stejarului european. In plus duritatea bambusului este diferita de la o anumita specie la alta (existand aproximativ 2000 specii de bambus) precum si de maturitatea plantei la momentul cand este recoltata. La Class Bambus folosim doar cele mai dure fibre din specia Moso culese la deplina maturitate, de peste 5 ani.

Class Bambus aduce pe piata romaneasca un parchet de o calitate si duritate exceptionale. Parchetul densificat Class Bambus este in topul duritatii lemnelor masurat pe scala Janka. 

In afara de bambusul clasic, pe www.classbambus.ro se poate gasi si bambus densificat. Prin comparatie, o duritate similara o mai are nucul brazilian cea mai dura esenta. Fibrele de bambus sunt practic supuse unui proces special de productie care presupune comprimarea lor, ceea ce conduce la o densitate mult superioara. Ca o curiozitate, bambusul densificat este atat de dens incat daca este scufundat in apa nu pluteste.

Din punct de vedere al aspectului parchetul de bambus densificat are o textura foarte diferita de bambusul clasic. Aceasta aduce mai degraba cu textura lemnului de stejar, dar ca si duritate este de cel putin doua ori mai mare. Acesta poate fi in diferite tonalitati de la culoarea mierii de salcam pana la cafeniu inchis sau daca este baituit poate aparea in multe tipuri de culori.

Tot parchetul comercializat de Class Bambus este livrat gata finisat, nemaifiind necesare raschetarea si lacuirea ulterioara.

Despre S.C. SMARTRADE INTERNATIONAL SRL

Class Bambus este primul brand de pe piaţa românească dedicat in exclusivitate parchetului de bambus. Compania deţine o cotă de piaţă de 20% in România pe piaţa de profil şi colaborează cu aproximativ 100 firme partenere in România si Bulgaria pentru care livrează produsele Class Bambus. Vizitati pagina noastra de internet pentru a afla mai multe informatii despre toate modelele noastre de parchet. Mai multe detalii pot fi furnizate la cerere.