GLAMI înființează GLAMI Ventures, un fond de investiții în comerțul electronic de 5 milioane € și numește un nou CEO

BUCURESTI - 9 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Industrie, Tehnologie, Retail, Internet

GLAMI, lider în rândul platformelor europene online din segmentul fashion, anunță înființarea GLAMI Ventures, fond ce are ca scop investirea în proiecte de descoperire a produselor orientate spre clienți, tehnologii AI și software, care facilitează dezvoltarea întregului ecosistem e-commerce.

În plus, începând cu luna noiembrie a anului 2022, Ján Kešelák a fost numit de către GLAMI Group în poziția de CEO. Înainte de promovare a ocupat funcția de Chief Revenue Officer al companiei, iar în ultimii 5 ani a co-determinat direcția GLAMI, fiind responsabil de extinderea în Grecia, țările Adriatice și Baltice.

CEO GLAMI Ventures

CEO GLAMI Ventures

Sarcina lui va fi să finalizeze transformarea companiei dintr-un motor de căutare fashion într-o platformă lider de descoperire a modei, bazată pe hiper-personalizare și inteligență artificială. Tomáš Hodboď, fondatorul GLAMI și actualmente partener în grupul de investiții Miton, a preluat funcția de șef al GLAMI Ventures, care intenționează să investească în companii ce facilitează descoperirea de produse online, precum și în cele care utilizează inteligența artificială în comerțul electronic.

Compania italiană Stileo, pe lista priorităților

Schimbarea managementului corespunde viziunii pe termen lung a GLAMI, reprezentată și de finalizarea integrării cu succes a companiei italiene de e-commerce Stileo. Jucătorul strategic de pe piața italiană, cu o echipă de 30 de membri, a fost achiziționat de GLAMI în primăvara lui 2022, iar Kešelák a fost cel care s-a concentrat pe dezvoltarea echipelor de marketing și de business development.

Ján Kešelák va conduce compania către un ultim trimestru de succes, în ciuda tuturor provocărilor pe care le-a adus comerțul electronic în 2022. „Sunt absolut convins că Janko va fi capabil să ghideze GLAMI către viziunea setată”, susține Hodboď.

GLAMI, lider tehnologic în industria modei

Pe termen lung, ambele decizii strategice - noul CEO și înființarea fondului de investiții - conturează viziunea www.glami.ro pentru următorii cinci ani. „Scopul nostru este să accelerăm transformarea de la un motor de căutare, așa cum încă îl cunoașteți, la o platformă pentru descoperirea modei, bazată pe inteligență artificială (AI) și învățare automată de ultimă generație, pe care o creăm noi înșine”, explică Kešelák. GLAMI dorește să-și consolideze poziția pe piețele existente și să-și mențină statutul de cel mai vizitat și ușor de utilizat site de modă din Europa Centrală în anii următori. „Etichetarea și clasificarea automată a produselor, afișarea articolelor similare și personalizarea gamei de produse sunt toate funcții pentru care am dezvoltat propria noastră soluție la GLAMI. Ca atare, oferim fiecărui utilizator o experiență unică de utilizare a platformei noastre”, asigură Kešelák, subliniind că GLAMI este abia la început!

GLAMI Ventures - investiții în companii care folosesc AI pentru a eficientiza comerțul electronic

Rolul GLAMI Ventures va fi esențial în tot acest proces. Tot aici se îndreaptă următorii pași ai fondatorului GLAMI, Tomáš Hodboď. „Voi continua să sprijin GLAMI din postura de membru al consiliului de administrație și, în același timp, voi ajuta la căutarea proiectelor strategice de investiții în GLAMI Ventures”, explică el.

Acest fond, căruia i se alocă 5 milioane de euro pentru primul an, are ca scop dezvoltarea inteligenței artificiale în comerțul electronic, sprijinirea proiectelor care ajută consumatorii să aleagă și să achiziționeze produse online, dar și susținerea proiectelor de economie circulară. „GLAMI are capacitatea de a genera profit, pe care noi îl putem folosi, mai apoi, în investiții și proiecte pe termen lung. Ca investiție, putem sprijini nu numai proiecte de descoperire a produselor orientate spre clientul final, ci și să ne extindem sfera de acțiune pentru a include tehnologii și software care ajută la dezvoltarea întregului ecosistem. În prezent, căutăm, de exemplu, oportunități în domeniul economiei circulare, al comerțului electronic B2B sau al companiilor AI SaaS", afirmă Hodboď.

Despre GLAMI

GLAMI a fost fondată în 2013, de Tomáš Hodboď și Michal Jirák, ca motor de căutare fashion. În fiecare zi, GLAMI conectează mii de cumpărători cu branduri și magazine electronice într-un singur loc. Cu o clasificare inteligentă a produselor și o selecție de modă adaptată fiecărui individ, GLAMI simplifică descoperirea și cumpărarea articolelor vestimentare. Astăzi, clienții pot găsi aproape 17 milioane de produse de la peste 30 de mii de branduri în catalogul GLAMI. GLAMI Group operează deja în 14 țări din întreaga lume.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sag-media-communications-srl/glami-infiinteaza-glami-ventures-un-fond-de-investitii-in-comertul-electronic-de-5-milioane-e-si-numeste-un-nou-ceo