Salariu

Definitie Salariu

Pretul fortei de munca depusa in activitatea social-economica. Salariul se determina in functie de anumite criterii de eficienta. In functie de calitatea beneficiarului de venit, salariul poarta mai multe denumiri: - leafa pentru functionari civili - solda pentru militari - retributie pentru cadrele superioare - simbrie pentru personalul casnic. Formele de salarizare practicate de o unitate patrimoniala care foloseste personal salariat pot fi: - acordul direct - acordul progresiv - acordul indirect - salarizarea pe baza de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate - salarizarea in regie sau dupa timp - alte forme de salarizare concepute de fiecare intreprindere. acordul direct, progresiv sau indirect se poate aplica individual sau colectiv. Salariul cuprinde salariul de baza, sporurile si adaosurile la acesta. Vezi si Adaosuri la salariul de baza, Sporuri.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Salariu? Propune definitie

Poze Salariu

 • Image

  Poza: Totul despre poprirea pe salariu

 • RecrutareOnline.ro – singurul portal unde candidatii au salariu inainte de angajare. Ultima saptamana de inscrieri

  Poza: RecrutareOnline.ro – singurul portal unde candidatii au salariu inainte de angajare. Ultima saptamana de inscrieri

 • Flanco şi Credisson lansează un nou produs în premieră pentru România: Credit cu Fluturaşul de Salariu

  Poza: Flanco şi Credisson lansează un nou produs în premieră pentru România: Credit cu Fluturaşul de Salariu

 • UNTRR salută decizia Germaniei de a suspenda temporar noul salariu minim

  Poza: UNTRR salută decizia Germaniei de a suspenda temporar noul salariu minim

 • Vezi toate pozele despre Salariu

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Salariu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Salariu. Definitiile termenilor despre Salariu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Salariu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Salariu.