Strategii transfrontaliere in protectia copilului

Locul desfasurarii: Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi

Organizator: Organizatia Salvati Copiii filiala Iasi

Conform Raportului anual privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA in anul 2007, Guvernul Romaniei nu indeplineste intru totul standardele minime in vederea eliminarii traficului cu fiinte umane, iar Romania este o sursa si o tara de tranzit pentru traficul cu femei si fete din Moldova, Ucraina si Rusia catre Serbia si Muntenegru (si Kosovo), Macedonia, Albania, Grecia, Italia si Turcia, acestea fiind apoi exploatate sexual. Cu toate acestea, Guvernul Romaniei face eforturi semnificative in acest sens si a inregistrat progrese in eforturile sale de aplicare a legii si continua sa detina informatii cuprinzatoare privind traficul de persoane.

Pentru eficientizarea acelor intervenţii centrate pe prevenirea şi eradicarea încălcărilor drepturilor copilului la protectie impotriva traficului, exploatarii si abuzului, Organizatia Salvati Copiii filiala Iasi in parteneriat cu Asociatia de Tineret şi Copii "Faclia" Ungheni din Republica Moldova si Asociatia pentru Dezvoltare Economica din Kolomiya - Ucraina, deruleaza in perioada februarie 2008 – decembrie 2008, proiectul transfrontalier "Together for Our Children" finantat de Fundatia Soros Romania in cadrul programului East-East: Partbership beyond borders.
Sub egida schimbului de bune practici si experiente in protectia copilului intre cele trei tari implicate, va invitam Marti, 5 august 2008, orele 9.30, in Sala Mare a Primariei Municipiului Iasi la evenimentul de lansare a proiectului „Together for Our Children”, precum si la workshop - ul cu tema „Dezvoltarea unei strategii transfrontaliere în protecţia copilului”. Workshop-ul se va derula in perioada 5 – 6 august 2008 la Sala Mare a Palatului Roznovanu, si va aduce in prim plan experienţele in derularea unor proiecte transfrontaliere ale ONG-urilor sau instituţiilor publice romanesti in Republica Moldova si Ucraina. De asemenea, se va evidentia si o strategie tranfrontaliera de lucru pentru protectia copilului in regiune. Workshop-ul se va încheia cu discuţii pe tema cooperării internationale si pe initierea unor parteneriate pe termen lung.


persoana de contact: Corina Mighiu – director programe, Tel./Fax: 0332 418 722

Despre SALVATI COPIII IASI

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Vlad Axinciuc, coordonator Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botosani tel. 0231 – 510500, 0741 545 949, e - mail: cpecabotosani@yahoo.com.

Participare: Intrare libera