Un nou site pentru specialistii in protectia drepturilor copilului

Locul desfasurarii: Iasi

Organizator: Salvati Copiii Iasi si Centrul Regional Antidrog Iasi


Organizatia Salvati Copiii Iasi si Agentia Nationala Antidrog – Serviciul Regional Iasi va invita sa accesati website-ul www.riia.ro, cu rol de facilitare a schimbului de informatii atit intre institutiille care alcatuiesc Reteaua Interinstitutionala Antidrog ce actioneaza pentru protectia copilului impotriva consumului de droguri in 3 judete ale Romaniei (Iasi, Neamt si Botosani) cat si dintre acestea si publicul larg.

Fiecare utilizator de internet interesat, va gasi pe site:
• informatii privind fiecare retea dezvoltata in judetele Iasi, Neamt si Botosani
• descrierea fiecarui membru al reţelei respective
• proiectele pe care acestia le deruleaza in vederea protectiei copiilor impotriva consumului de droguri
• obiectivele pe care reteaua si le propune sa le atinga pe parcursul implementarii proiectului
• activitatile si perioada lor de desfasurare
• informatii utile legate de studii si rapoarte in domeniu, legislatie interna si internationala, publicatii
• informaţii legate de problematica traficului şi consumului de droguri la nivel national si judetean
• modalitati de prevenire a consumului de droguri si asistenta integrata a copilului
• o interactiune cu comunitatea de specialisti prin intermediul forumului interactiv .

Site-ul functioneaza ca o baza de date ce include: membrii retelelor locale ( ONG-uri, autoritati publice locale) si colaboratorii acestora, fiind inregistrati cu date de contact si o scurta descriere a activitatilor si serviciilor acordate pentru respectarea drepturilor copilului. In acest mod, ne dorim sa fie faciltata comunicarea si inter-relationarea dintre publicul larg si institutiile publice si private ce furnizeaza servicii sociale in domeniul protectiei drepturilor copilui in general si impotriva consumului de droguri, in mod specific.
Reteaua Interinstitutionala Antidrog (RIIA) este o uniune benevola de institutii guvernamentale si non-guvernamentale, neinstitutionalizata, deschisa pentru noi membri. RIIA a fost creata in cadrul proiectului implementat de Organizatia Salvati Copiii Filiala Iasi impreuna cu Agentia Nationala Antidrog - Serviciul Regional Iasi, in perioada 1 decembrie 2007 – 30 septembrie 2008 si finantat de Uniunea Euponeana prin programul PHARE 2005 – Consolidarea Democratiei in Romania, Componeneta 2 – Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei.
Scopul acestui proiect este promovarea drepturilor copilului impotriva consumului de droguri, prin imbunatatirea eficientei si coordonarii institutiilor publice si private la nivel local si regional.
Ne dorim ca Reteaua Interinstitutionala Antidrog sa actioneze ca un nucleu in elaborarea strategiilor si politicilor la nivel regional si in derularea planurilor de actiune comune pentru implementarea acestora, in vederea asigurarii protectiei copiilor impotriva consumului de droguri.


persoana de contact: Catalina Dascalu – coordonator proiect, tel./fax: 0332 418 722

Despre SALVATI COPIII IASI

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Vlad Axinciuc, coordonator Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botosani tel. 0231 – 510500, 0741 545 949, e - mail: cpecabotosani@yahoo.com.

Participare: Intrare libera