Salvati Copiii Romania


Descrierea companiei Salvati Copiii Romania

•Studiul global EVERY ONE al Aliantei Salvati Copiii a fost derulat de agentia de cercetare de piata TNS in perioada 26 august – 12 septembrie 2009. Au fost intervievate 15,249 de persoane din 14 tari: Australia, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia, SUA, India, Pakistan, China, Nigeria si Kenya.
•Alianta Salvati Copiii estimeaza ca este necesar ca un buget de 40 de miliarde$ sa fie alocat anual pentru reducerea numarului de decese infantile, bazandu-se pe: raportul Bancii Mondiale 2008 The High Level Task Force on Innovative Health Financing for Health.
•Potrivit raportului E. Arnold si J. Larsen (2006) Bottled Water: Pouring resources down the drain, Eco-Economy Updates, Earth Policy Institute, 100 de miliarde$ sunt cheltuiti anual pe apa imbuteliata la nivel mondial.
•68% dintre respondentii studiului global EVERY ONE cred ca reducerea semnificativa a mortalitatii infantile este posibila sau foarte posibila. 55% dintre acestia cred ca reducerea cu 2/3 a ratei mortalitatii la nivel global este mult mai costisitoare decat in realitate.
•Tarile in curs de dezvoltare au fost cele mai optimiste: respondentii din Nigeria (85%), Kenya (84%), China (77%) si India (67%) cred ca ca reducerea semnificativa a mortalitatii infantile este posibila sau foarte posibila.
•Aproape 9 milioane de copii mor anual inainte de a implini varsta de 5 ani (D. You, T. Wardlow, P. Salama and G. Jones ‘Levels and trends in under 5-mortality, 1990-2008, The Lancet, Sept 2009). Cea mai vulnerabila categorie este reprezentata de nou-nascuti: 4 milioane mor in prima luna de viata, dintre care aproape 2 milioane nu supravietuiesc primelor 24 de ore (Lawn, Joy, Simon Cousens and Jelka ZupaN ‘4 million neonatal deaths: Where? When? Why? The Lancet. Volume 365, March 2005).
•Potrivit raportului Bancii Mondiale Swimming Against the Tide: How developing countries are coping with the global crisis (pregatit de personalul Bancii Mondiale pentru Intalnirea G 20 a Ministrilor de Finante si Guvernatorilor Bancii Centrale, martie 2009) numarul deceselor in randul copiilor ar putea spori cu 200,000 pana la 400,000 anual pana in 2015 ca rezultat al crizei economice actuale.
•Liderii mondiali si-au luat angajamentul de a reduce mortalitatea in randul copiilor de pana in 5 ani cu doua treimi pana in 2015– Obiectivul 4 al Dezvoltarii Mileniului. Numarul deceselor a scazut, iar acum se situeaza la 8.8 milioane. Progresele sunt, totusi, lente, iar in ritmul actual Obiectivul nu va fi atins.
•56% considera ca prevenirea mortii unui copil este la fel de importanta atat in propria tara, cat si in tari mai sarace decat a lor.

Comunicate Salvati Copiii Romania :

Vezi toate comunicatele companiei Salvati Copiii Romania.