-
BUCURESTI - 3 mai 2016
Salvați Copiii România lansează astăzi concursul anual „Opinia și implicarea mea contează!”, ce are drept scop principal conștientizarea copiilor, tinerilor și adulților asupra importanței respectării dreptului la participare.
Conform studiului sociologic Cunoașterea, importanța și respectarea drepturilor copilului în România – opiniile elevilor (date culese în 2013, studiu publicat în 2014), 16% dintre copiii participanți nu au știut să menționeze niciun drept pe care îl dețin.
Situația cunoașterii drepturilor copilului chiar de către aceștia este îngrijorătoare și atunci când vorbim despre o altă categorie de vârstă, elevii – 19% dintre cei implicați în studiu nu știu despre existența Consiliului Elevilor, iar 76% dintre ei nu au apelat niciodată la acesta. De asemenea, jumătate dintre copiii respondenți nu știu cui să se adreseze în cazul în care sunt victimele unui abuz sau ale exploatării prin muncă.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 27 noiembrie 2015
Salvați Copiii România anunță continuarea programului de dotare cu echipamente performante a maternităţilor din România, prin campania de strângere de fonduri „Un gest pentru o viață”. Cu această ocazie, pe 27 și 28 noiembrie, organizația a pregătit o serie de momente artistice, în parteneriat cu MTV România, precum și ateliere și activități dedicate copiilor și părinților acestora, susținute de voluntari.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 19 noiembrie 2010
Dintre cele 11.686 de cazuri de abuz inregistrate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului in 2009, 1.326 au reprezentat abuz fizic, 1.151 abuz emotional, 572 abuz sexual si 8.101 cazuri de neglijare in familie. La nivel national, exista o predilectie a abuzului asupra copilului in regiunile nord-est (607 cazuri de abuz din 3040 reprezentand totalul cazurilor de abuz raportate in anul 2009), si respectiv sud-est (548 de cazuri). In cadrul centrelor de consiliere ale Salvati Copiii sunt inregistrate peste 350 cazuri pe anul 2010: 88 abuz emotional, 53 abuz fizic, 34 abuz sexual, 21 neglijare în familie, 14 trafic sau risc de trafic si 140 alte tulburari comportamentale.
Pe 19 noiembrie, cand la nivel international este marcata Ziua Mondiala de Prevenire a Abuzului asupra Copiilor, Organizatia Salvati Copiii Romania trage un semnal de alarma asupra repercusiunilor severe pe care abuzul asupra copilului le are asupra intregii dezvoltari psiho-emotionale ulterioare. „Atunci cand sunt in mod frecvent confruntati cu situatii de abuz, copiii devin retrasi, nesiguri, lipsiti de incredere in sine si in ceilalti, au un randament scolar scazut si manifesta dificultatii de comunicare cu cei de aceeasi varsta pe care ii evita ori fata de care devin agresivi.” declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 18 noiembrie 2010
Pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, Salvaţi Copiii România a organizat o întâlnire-dezbatere pe tema îmbunătăţirii funcţionării şi creşterii relevanţei Consiliilor Elevilor în afirmarea dreptului la opinie şi participare. Cu acest prilej, a fost lansat Ghidul cu Instrucţiuni de utilizare pentru Consiliile Elevilor la 20 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului de către Parlamentul României.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 16 noiembrie 2010
-Rata deceselor la copiii cu vârsta de până în 5 ani este de peste două ori mai mare în România, faţă de media Uniunii Europene
Organizaţia Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) şi cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, derulează un amplu program de reducere a mortalităţii în rândul copiilor sub 5 ani. Prin proiectul Fiecare copil contează vor fi derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase (suplimente nutriţionale) femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani.
comunicatul de presa
-
BUCURESTI - 10 noiembrie 2010
Unul din trei copii din Romania (33%) trăieşte sub limita sărăciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltării psiho-sociale, potrivit datelor Eurostat făcute publice în luna ianuarie a acestui an . Datele relevă un aspect şi mai grav: copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani reprezintă cea mai vulnerabilă categorie, ţara noastră fiind pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte procentul minorilor care trăiesc la limita subzistenţei.
comunicatul de presa