Festivalul Brazilor de Craciun 2008 a daruit 340.000 de euro copiilor si programelor Salvati Copiii

BUCURESTI - 10 decembrie 2008

Comunicat tip General in Social

Ca in fiecare an, Festivalul Brazilor de Craciun 2008 a reusit sa stranga fonduri importante pentru un viitor mai bun al copiilor defavorizati din Romania. Prin generozitate si implicare, din licitatia bradutilor creati special de designeri pentru cea de-a 8-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun si din sumele rezultate din biletele de tombola si sponsorizarile anterioare serii a fost obtinuta suma de 349.300 euro.

Bradul creat de copiii din Programele Salvati Copiii a reusit sa stranga 40.000 de euro, cea mai mare suma oferita pentru un bradut in cadrul acestui eveniment, prin contributia lui Elan Schwartzenberg (20.000 euro), Gheorghe Hagi ( 2.000 euro), BBDO (3.000), Raiffeisen Bank (4.000), Henkel (3.000), Ion Radulea (5.000), Marius Ivan (3.000).

Sumele cu care au fost achizitionati cei 18 braduti sunt urmatoarele:

- Bradul Laura Vargalui si Cochet Image Store – 10.000 euro, achizitionat de Marius Ivan
- Bradul Kinga Varga si Carla Szabo – 6.000 euro, achizitionat de Raiffeisen Bank
- Bradul Rita Muresan – 7.000 euro, achizitionat de Carrefour Romania
- Bradul Wilhelmina Arz – 7.000 euro, achizitionat de Anca Vlad
- Bradul Irina Marinescu – 20.000 euro, achizitionat de Exim Bank Romania
- Bradul Lena Criveanu – 20.000 euro, achizitionat de Henkel Romania
- Bradul Alexandru Ghildus si Mihnea Ghildus – 19.000 euro, achizitionat de Blue Air
- Bradul Stejarii de Carmen Secareanu – 10.000 euro, achizitionat de Camelia, Cristina si Ioana Sucu
- Bradul Togo Design – 20.000 euro, achizitionat de Ramada Nord
- Bradul Victoria 46 – 14.000 euro, achizitionat de Dan Fischer si McDonald’s Romania
- Bradul Ioan Nemtoi – 20.000 euro, achizitionat de Class Living
- Bradul Mihaela Glavan si Hatice Soysev Kolat – 20.000 euro, achizitionat de BCR
- Bradul Oxette – 10.000 euro, achizitionat de Marius Ivan
- Bradul Missoni – 8.000 euro, achizitionat de o persoana care a dorit sa isi pastreze anonimatul
- Bradul Razvan Ciobanu – 5.000 euro, achizitionat de Henkel
- Bradul Stephan Pelger – 20.000 euro, achizitionat de BCR
- Bradul Venera Arapu – 18.000 euro, achizitionat de Marius Ivan
- Bradul Salvati Copiii – 40.000 euro

Fondurile stranse in cadrul Galei vor fi folosite pentru proiectele Salvati Copiii Romania in scopul reintegrarii sociale si scolare a copiilor nevoiti sa munceasca.

Gazdele serii au fost Andi Moisescu, Andreea Raicu si Lucian Mandruta, care au condus licitatia alaturi de personalitatile care au prezentat fiecare bradut, printre care s-au numarat: Malvina Cervenschi, Rebeca si Gloria Muresan, Amalia Nastase, Dan Moraru, Corina Barladeanu.

Sponsorii editiei 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun numara nume precum: sustinatori Salvati Copiii – BCR, Henkel – Ceresit, Class Living, Ramada Bucharest North, Elan Schwartzenberg; sponsori principali - Alcatel-Lucent, Avantgarde Group, Exim Bank Romania, Monolit Development, Transport Trade Services; sponsori secundari – Apa Nova, Carrefour, Distrigaz Sud SA, Clubul Rezidential Stejarii; sponsori – BRD - Groupe Société Générale, HAT, Ericsson Telecommunications, Petrom, Germanos, Smartree, OTP Bank , Gas de France, Romanian-American Enterprise Fund, Stoica & Asociatii si Medlife.

Despre Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care promoveaza de 18 ani drepturile copilului, in acord cu Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membra a Aliantei Internationale Salvati Copiii, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri si desfasoara programe in peste 120 tari. Salvati Copiii Romania este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii din familii sarace, copiii victima a violentei, copiii victime ale exploatarii prin munca, copiii strazii, copiii refugiati, copiii din comunitatile dezavantajate, copiii cu dizabilitati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Anual peste 30.000 de copii sunt implicati in programele organizatiei. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.
Pentru mai multe informatii despre programele Salvati Copiii Romania vizitati www.salvaticopiii.ro

Ana Dumitru
Communication & PR Officer

adumitru@salvaticopiii.ro