Moş Crăciun vine şi la Chiselet, Stancea şi Clinciu!

BUCURESTI - 21 decembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Organizaţia Salvaţi Copiii România continuă programul de asistenţă şi suport pentru copiii afectaţi de inundaţii.

Salvaţi Copiii România a oferit sprijin copiilor afectaţi de inundaţiile din 2006, prin derularea unui program de asistenţă de urgenţă pe termen mediu, la care au contribuit partenerii din Suedia şi Norvegia ai Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, Banca UniCredit România, precum şi Biroul din România al American Express Bank.
Activităţile organizaţiei s-au concentrat pe acordarea de ajutor material şi pe asigurarea continuării procesului educaţional copiilor nevoiţi să depăşească consecinţele traumatizante ale inundaţiilor.
Pentru a permite celor peste 110 copii preşcolari din Chiselet, Stancea şi Clinciu să participe în fiecare zi la activităţile educaţionale specifice vârstei, Salvaţi Copiii România a înfiinţat în aceste localităţi trei grădiniţe şi le-a dotat cu toate materialele necesare, scaune şi măsuţe noi, rechizite si jucării şi a angajat 3 educatori specializaţi.

De asemenea, o echipă formată din psihologi şi voluntari Salvaţi Copiii a realizat o evaluare psiho-socială a celor 137 familii (480 persoane din care 75 de copii) sinistrate in tabăra din Chiselet, judeţul Călăraşi prin deplasări zilnice în perioada 3-14 iulie. În urma evaluării, Salvaţi Copiii a stabilit cele mai bune măsuri de protecţie, reabilitare psihologică şi asistenţă socială si medicala a membrilor familiilor sinistrate.
În continuarea programului de asistenţă şi suport pentru copiii afectaţi de inundaţii, in perioada septembrie-decembrie o echipă din cadrul organizaţiei Salvaţi Copiii România a revenit în comunele afectate pentru a completa dotările necesare grădiniţelor: mobilier nou scolar pentru 6 grupe de gradinita, materiale didactice, jocuri si jucarii.
Şi pentru ca toţi copiii din aceste comunităţi să se poată bucura deplin de sărbătorile de iarnă, joi, 21 decembrie 2006, echipa Salvaţi Copiii se va deplasa în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi, pentru a oferi tuturor copiilor care au suferit în urma inundaţiilor din Chiselet, Stancea şi Clinciu (aproximativ 350 copii) multe dulciuri oferite de firma SC Geplast SRL.

Despre Salvati Copiii Romania

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, avand statut de utilitate publica, activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. Este membra a International Save the Children Alliance, care este cea mai mare organizatie independenta din lume, de promovare a drepturilor copiilor, are 27 de membri si desfasoara programe in peste 100 de tari. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Georgeta Păunescu, Coordonator Program, 316.61.77, georgeta_paunescu@salvaticopiii.ro
Adela Simionescu, Marketing Manager, 316.01.15, adela_simionescu@salvaticopiii.ro

rosc@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/mos-craciun-vine-si-la-chiselet-stancea-si-clinciu