Salvati Copiii alaturi de Sammy te provoaca la concursul „Fii Micul Ecologist care Salveaza Planeta!”

BUCURESTI - 2 noiembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

Salvaţi Copiii România lansează în parteneriat cu MediaPRO Distribution, Hollywood Multiplex și Itsy Bitsy în perioada 29 octombrie – 29 noiembrie 2010 concursul „Fii Micul Ecologist care Salvează Planeta!”

Cine este Sammy?

Sammy, o simpatică broscuţă ţestoasă, este cel mai curajos dintre semenii săi. Aşa cum se întâmplă cu toate broscuţele proaspăt ieşite din ou, Sammy trebuie să îşi înceapă călătoria iniţiatică prin oceanele nemărginite ale Terrei. Drumul până la apă este împânzit de pericole, dar odată ajuns în valuri, o serie de întâmplări amuzante îl poartă într-o adevărată aventură în jurul lumii.

Curios din fire, el pleacă în căutarea pasajului secret, un loc de legendă. Pe drum, o reîntâlneşte pe frumoasa broscuţă Shelly, cea pe care o salvase în prima zi de viaţă. Shelly îl urmează în temerara încercare, dar în calea lor apar o mulţime de piedici. Călătoria lui Sammy durează 50 de ani, timp în care cutreieră oceanele, învaţă şi observă cu multă tristeţe cât de mult s-a degradat planeta. Dar îşi face prieteni pe viaţă şi ajunge să cunoască atât răutatea, cât şi bunătatea oamenilor.

Provocarea:

Sammy este foarte trist pentru ca oamenii distrug planeta. Vrea sa fie ajutat de copii să îi învețe pe toți să salveze Planeta. Micul Ecologist poate fi chiar copilul tău!
Copiii vor creea o poveste frumoasă despre salvarea planetei sau despre cum ar trebui să ne purtăm cu animalele și cu natura, despre cum putem păstra planeta curată, despre cum ar trebui să avem grijă să nu consumăm toate resursele naturii.

Criteriile de selectare a poveștilor înscrise sunt: corectitudine, respectarea temei cerute de concurs, originalitate, trimiterea poveștii în perioada de înscriere (29 octombrie – 29 noiembrie) și la adresa menționată in concurs, povestea să fie redactată de către un copil sau de către un copil ajutat de unul dintre părinți, autorul poveștii înscrise în concurs să fie un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani.

În fiecare săptămână se va alege o poveste care va fi premiată cu cadouri de la Kidex și Smarttoys. De asemenea, povestea va fi citită de câștigător pe postul de radio pentru copii Itsy Bitsy și în cadrul târgului Kidex. Povestea va fi publicată pe site-ul Salvați Copiii și Hollywood Multiplex .
La finalul concursului, pe lângă cele 4 povești alese deja, vom mai selecta și alți câştigători, care vor fi și ei premiați cu jucării Smarttoys, broscuțe Sammy de pluș și, bineînțeles, diploma de Mic Ecologist.

„În România educația ecologică a lipsit și încă lipsește în instituțiile de învățământ. Prin acest concurs, ne-am propus să implicăm copiii în protejarea mediului înconjurător realizând că și ei pot contribui la reducerea poluarii. Implicarea părinților în educația copiiilor este puternic încurajată în acest concurs, demers permanent al Organizației Salvați Copiii.” a declarat Gabriela Alexandrescu, Presendinte Executiv Salvați Copiii România.

Așteptăm părinții să intre pe site-ul www.salvaticopiii.ro și să înscrie povestea în concurs începând cu 29 octombrie și până pe 29 noiembrie 2010. Premiile oferite în concurs sunt:10 jucării muzicale de pluș, 3 broscuțe țestoase de pluș și diplome “Micul Ecologist”.

Despre Salvati Copiii Romania

Organizaţia Salvaţi Copiii România este o instituţie cu rol social, a cărei misiune este aceea de a garanta egalitatea de şanse pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care aceştia provin, prin utilizarea propriei expertize, precum şi prin presiuni exercitate asupra factorilor de decizie şi mobilizarea liderilor din societatea civil. Salvaţi Copiii promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Peste 500.000 de copii au fost incluşi in programe educative, de protecţie si asistenta medico-sociala, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare si recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, care cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Pentru mai multe informaţii despre programele Salvaţi Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro


Mihaela Sandu
Consultant PR
Tel: +40 726 289 957

mihaela.sandu@salvaticopiii.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/salvati-copiii-romania/salvati-copiii-alaturi-de-sammy-te-provoaca-la-concursul-fii-micul-ecologist-care-salveaza-planeta