Joaca de-a Evadarea din Comunism: Black The Fall

BUCURESTI - 24 mai 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Black The Fall - jocul românesc anti-sistem – dezvăluie, pentru prima data publicului românesc, ultimul capitol din joc, weekendul acesta în cadrul East European Comic Con, în București.

Black The Fall - jocul

Black The Fall - jocul "comunist"

 Daca ar fi să privim comunismul ca pe o rană, atunci Black The Fall propune închiderea ei, prin transpunerea în pielea lui Black, muncitorul din fabricile comuniste, care încearcă să evadeze fentând sistemul. 

Cristian Diaconescu

Black The Fall - jocul românesc anti-sistem – dezvăluie, pentru prima dată publicului românesc, ultimul capitol din joc, weekendul acesta în cadrul East European Comic Con, în București.

Black The Fall a ajuns la urechile publicului românesc în 2014 în urma campaniei de Kickstarter finanțată cu succes. De atunci dezvoltatorul Sand Sailor Studio  și-a mărit echipa și se apropie cu pași repezi de lansarea jocului „comunist” în toamna acestui an.

„Comunismul nu e doar un subiect actual în viața socio-politică românească, dar a ajuns să fie un personaj, o muză, o genă. Daca ar fi să privim comunismul ca pe o rană, atunci Black The Fall propune închiderea ei, prin transpunerea în pielea lui Black, muncitorul din fabricile comuniste, care încearcă să evadeze fentând sistemul” ne explică alegerea temei, directorul de creație Cristian Diaconescu .

In cadrul East European Comic Con, Sand Sailor Studio va expune împreuna cu alți șase dezvoltatori români, sub umbrela Romanian Game Developers Association. La standul Black The Fall jucătorul va avea opțiunea de a experimenta diverse zone din joc, fiecare având particularități în materie de ambient și modalități de joc. De asemenea jucătorii vor avea posibilitatea de a participa la un concurs în urma căruia pot câștiga o statuetă cu personajul pricipal al jocului sau o cheie de Steam. 

Despre Sand Sailor Studio

Sand Sailor Studio este un dezvoltator de jocuri românesc, independent, înființat în 2014 în București de către Cristian Diaconescu, Nicoleta Iordănescu și Emil Nestor. Echipa actuală este formată din opt oameni, având o experiență de lucru cu giganții industriei cum ar fi Atari, Gameloft, Ubisoft sau Activision, iar proiectul la care lucrează momentan este Black The Fall, jocul „anti-sistem”. Mai multe detalii despre companie, aici: http://www.blackthefall.com/sand-sailor-studio.html.