Curs unic de securitate care învață companiile românești cum să combată atacurile SCADA, aflate în creștere 100% în ultimul an

BUCURESTI - 26 mai 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet, Cursuri, Energie

Live site

În 2014, costul total anual al prejudiciului cauzat companiilor afectate de atacuri cibernetice a fost de 60,53 milioane de dolari. În raportul său anual de risc eliberat în aprilie 2015, Dell a anunțat o creștere de 100% în numărul de atacuri SCADA care au avut loc în 2014, față de 2013. Oare companiile românești sunt pregătite să facă față acestor atacuri?

Sandline_Curs_de_securitate_SCADA_pentru_sistemele_de_control_industriale

Sandline_Curs_de_securitate_SCADA_pentru_sistemele_de_control_industriale

 Pregătirea în securitate SCADA este necesară pentru absolut fiecare inginer implicat în proiectarea, implementarea, mentenanța și operațiunea functională a sistemelor de control industriale. Informațiile prezentate despre vulnerabilități sunt actuale, dar oferă o abordare clasică asupra metodelor de atac și contramăsuri față de noile scheme și metode de atac. Acest curs reprezintă o investiție pentru orice companie care folosește SCADA, reducând semnificativ riscul unor posibile dezastre. 

Octavian Popescu, SCADA Engineer, Luxten Lighting Company

În contextul în care companiile sunt obligate să anunțe doar breșele de date care implică informații personale sau de plată, atacurile SCADA rămân de multe ori nereportate, relatează Patrick Sweeney, director executiv Dell Security. Această lipsă de raportare, împreună cu îmbătrânirea infrastructurilor instalațiilor industriale rezultă într-o creștere a numărului de provocări de securitate a sistemelor SCADA în următoarele luni și ani, adaugă Sweeney.

Radu Stanescu, fondator Sandline IT Core Security, membru ENISA ICS Security Experts, certificat DHS, instructor autorizat EC-Council, auditor principal ISO27001 și certificat CISCO și ISS vine în întâmpinarea acestei probleme cu un curs de securitate SCADA pentru sistemele de control industriale, unic în Romania: Curs de securitate SCADA pentru sistemele de control industriale. Cursul este lansat în a doua ediție, singura din acest an, în urma succesului înregistrat în 2014.

Acesta își propune pregătirea ofițerilor de Securitate pentru sisteme SCADA, a managerilor IT/Securitate IT, a managerilor Risc și a operatorilor de sisteme SCADA să identifice infrastructurile critice și problemele specifice infrastructurilor industriale, des întâlnite în cadrul companiilor energetice, industriale, de tratare a apei și furnizoare de petrol si gaz.

Cursul are loc în perioada 22-25 Iunie 2015, în intervalul orar 9:00-17:00 la Impact Hub, București. Și oferă ca bonus participanților 1 an de acces la platforma privată CERT ICS. Data limită pentru înscriere este 15 Iunie, cursul având numai 8 locuri disponibile.

Pentru informații suplimentare și înregistrarea la curs, vizitați pagina cursului:

http://www.scada-security.ro/training/cybersecurity-industrial-control-systems-course.html

Despre Sandline S.R.L.

Radu Stănescu, fondator Sandline IT Core Security are experiență de peste 10 ani ca și consultant și trainer de securitate, fiind certificat DHS, instructor autorizat EC-Council, auditor principal ISO27001 și certificat CISCO și ISS.