Aparat dentar invizibil: Safir, Ceramic, Lingual, Invisalign

BUCURESTI - 17 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Aparatele dentare invizibile reprezinta solutia ideala pentru pacientii care isi doresc o dantura frumoasa si corect aliniata, fara insa ca tratamentul ortodontic sa aiba un impact major asupra aspectului estetic.

aparat dentar invizibil

aparat dentar invizibil

 Aparat dentar invizibil: Invisalign, Safir, Ceramic, Lingual. 

Dental Premier - Ultraspecializati in implantologie, ortodontie/estetica dentara

Acest tip de aparate dentare se adreseaza mai ales adultilor si adolescentilor, nefiind recomandate insa in cazul in care exista inca dinti de lapte pe. Pentru unii adolescenti, aparatul dentar metalic ramane in continuare solutia optima. Pentru a determina tipul de aparat dentar potrivit situatie voastre este necesara o consultatie de specialitate la un medic ortodont.

Ce defecte poate corecta un aparat dentar invizibil :

    - Problemele de muscatura
    - Aglomerarea dintilor
    - Spatiile dintre dinti
    - Pozitia incorecta a dintilor

1. Aparatul dentar invizibil lingual

Aparatul dentar invizibil lingual reprezinta alternativa discreta a aparatelor metalice traditionale.

Avantajele aparatului dentar invizibil lingual

In cazul acestui tip de aparat dentar invizibil fix, bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, devenind astfel invizibil. Acest aspect face ca aparatul dentar lingual sa fie preferat de majoritatea pacientilor cu o viata sociala activa, care nu doresc un tratament ortodontic ce iese in evidenta. Spre deosebire de alte tipuri de aparate dentare invizibile, aparatele dentare linguale pot fi utilizate atat in cazul adultilor, cat si al adolescentilor, rezolvand cu succes chiar si cele mai complexe cazuri de aliniere defectuoasa a dintilor.

Dezavantajele aparatului dentar invizibil lingual

Printre dezavantajele aparatelor dentare linguale se numara pretul ridicat. Bracketii utilizati in cazul acestui aparat dentar lingual invizibil se realizeaza personalizat, prin scanarea computerizata a dintilor. De asemenea, igienizarea sa poate fi mai complicata decat in cazul aparatelor dentare traditionale cum ar fi cele metalice.

2. Aparatul dentar invizibil Invisalign

Aparatul dentar invizibil Invisalign reprezinta de fapt o serie de gutiere speciale personalizate, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare a dintilor, apropieri ale spatiilor dintre dinti sau chiar probleme de oculzie. Aceste gutiere speciale se schimba la fiecare doua saptamani si sunt aproape invizibile pentru cei din jur.

Avantajele aparatului dentar invizibil Invisalign

Cel mai mare avantaj al aparatului dentar invizibil Invisalign este faptul ca poate fi indepartat foarte usor la nevoie. Mai mult, acest tip de aparat dentar este o metoda minim invaziva, gutierele Invisalign sunt foarte rezistente si se uzeaza foarte greu, iar igienizarea este extreme de usoara datorita faptului ca aparatul se poate indeparta.

Dezavantajele aparatului dentar invizibil Invisalign

Totusi, din cauza faptului ca aparatul Invisalign poate fi indepartat, tratamentul ortodontic necesita mai multa motivatie din partea pacientilor si mai multa grija, putand fi chiar si usor de pierdut. Metoda Invisalign poate fi realizata doar de medici specialisti ortodonti acreditati. Pentru aceste gutiere invizibile, medicul ortodont realizeaza o amprenta digitala 3D a intregii danturi, pe care o trimite unui laborator din SUA specializat in gutierele personalizate. Numarul de gutiere necesare pe perioada tratamentului depinde de complexitatea cazului pacientului.

3. Aparatul dentar invizibil safir sau aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar safir sau aparatul dentar ceramic sunt considerate de majoritatea persoanelor aparate dentare invizibile. Bracketii de culoarea dintilor, fac ca aceste aparate dentare sa treaca aproape neobservate. Arcul si ligaturile sunt de obicei de culoare alba sau transparenta pentru a completa aspectul discret. Intrucat aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent ca cel metalic, durata tratamentului poate fi prelungita. Este posibil ca ortodontul sa aplice treptat, forte mult mai mici, pentru ca bracketii sa nu crape.

Alegerea corecta a aparatului dentar invizibil

Cea mai buna varianta de aparat dentar invizibil pentru cazul vostru poate fi aleasa doar impreuna cu medicul ortodont. 

Cat costa un aparat dentar invizibil?

Evident ca un aparat dentar invizibie costa mai mult decat unul care poate fi remarcat, precum aparatul metalic. In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier Bucuresti beneficiati de cel mai bun pret pentru aparat dentar invizibil si servicii de ortodontie de cea mai inalta calitate! Va invitam sa consultati lista noastra cu aparat dentar pret.