Ce este aparatul dentar Invisalign si cat costa?

BUCURESTI - 4 iunie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

O mare parte a adultilor care au nevoie de un tratament ortodontic, se tem de impactul pe care il va avea un aparat dentar asupra aspectului estetic si al vietii de zi cu zi. Anumite tratamente stomatologice impun purtarea unui aparat dentar pentru îndreptarea dinților.

aparat dentar Invisalign

aparat dentar Invisalign

 Aparat dentar invizibil Invisalign: descriere, avantaje, pareri, preturi 

Clinica stomatologica Dental Premier Bucuresti

Cele mai comune astfel de aparate dentare sunt cele metalice, iar mai nou, aparatele dentare safir. Însă o altă invenție de ultimă oră se referă la aparate dentare destinate mai ales tinerilor și adulților, în timp ce aparatele dentare clasice erau destinate în mod preponderent copiilor și adolescenților.

Aparatul dentar Invisalign este deja altceva decât un simplu aparat cu brackeți. Este un fel de proteză transparentă în care sunt înveliți dinții. Aparatele tradiționale constau în semicercuri metalice numite brackeți care sunt fixate de dinți, legate între ele prin fire și benzi minuscule de cauciuc. Ortodonția modernă a elaborat brackeți care se potrivesc mai bine la culoarea smalțului dinților fiecărui pacient, însă Invisalign, pe de altă parte, este proiectat să fie invizibil.

Aparatul dentar Invisalign este mai confortabil

Comparativ cu brackeții, această proteză transparentă este incomparabil mai confortabilă, datorită faptului că aparatul  Invisalign exercită o presiune mai mică decât un aparat dentar tradițional, ceea ce face ca primele să fie mult mai confortabile decât cele din urmă. De asemenea, nu există riscul de a-ți tăia gingiile, întrucât aparatele Invisalign nu dăunează în niciun fel gingiilor tale.

Aparatul dentar Invisalign este alcătuit din plastic

Iar acest plastic este perfect neted și transparent. Pentru a genera un aparat Invisalign se folosesc tehnologii cu raze X pentru a obține imagini și impresii în urma cărora se poate crea o imagine tridimensională precisă a dinților dvs., care apoi se folosește pentru a personaliza aparatul dentar și a-l genera.

Aparatul dentar Invisalign este detașabil

Spre deosebire de aparatele dentare clasice sau de acelea de tip safir, aparatele Invisalign se pot scoate dacă este necesar, chiar de către pacient, deși se recomandă purtarea lor timp de 20-22 de ore pe zi. Invisalign se scoate înainte de a mânca sau de a bea apă, astfel încât dinții vor rămâne curați, spre deosebire de brackeți, care nu se scot și care pot să agațe resturi alimentare în firele metalice, sau între fire și dinți.

Aparatul dentar Invisalign trebuie menținut timp mai îndelungat

Deoarece Invisalign acționează pentru a îndrepta dinții într-un mod mai puțin invaziv decât aparatele clasice cu brackeți, este greu de spus de cât timp va avea nevoie fiecare pacient pentru a-și rezolva problema. Media este undeva între 6 și 18 luni, deși aceasta va varia de la caz la caz.

Aparatul dentar Invisalign se curăță ușor

Practic se poate clăti cu apă, sau se spală ușor cu periuța de dinți și cu pastă. Este bine să scoateți aceste proteze înainte de a bea cafea sau de a introduce în cavitatea bucală alimente ori băuturi care pot să coloreze materialul. Sau dacă acest lucru nu este posibil, imediat ce ajungeți acasă, clătiți protezele dentare cu apă călduță și ele redevin curate.

Ca și la aparatele dentare clasice, dacă alegeți Invisalign, va fi de așteptat să mergeți la sotmatolog pentru control la fiecare 4-6 săptămâni, dar veți schimba aparatul dentar la fiecare două săptămâni, pentru că este necesară adaptarea lui cu mișcarea dinților.

Cât costă un aparat Invisalign?

Preţul unui aparat dentar invizibil este mult mai ridicat decât preţul unui aparat fix sau metalic. Vă invităm să consultaţi preţul aparatului dentar Invisalign!