Implant dentar sau proteza dentara?

BUCURESTI - 4 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Atunci cand vine vorba despre restaurarea dintilor lipsa alegerea dintre implanturile dentare sau protezele dentare depinde de ceea ce doriti in ceea ce priveste confortul si costul. Implantul dentar va costa mai multi bani, in timp ce proteza dentara este mai ieftina si nu necesita timp de vindecare.

implant dentar sau proteza dentara

implant dentar sau proteza dentara

 Implantul dentar versus proteza dentara. Care este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa? 

Dental Premier - Implanturi si proteze dentare moderne la preturi rezonabile!

Totusi, lucrarile fixe pe implanturi dentare sunt mai populare pentru ca arata si functioneaza ca un dinte normal, spre deosebire de protezele dentare. Dar sa vedem ce presupune fiecare in parte:

Proteza dentara partiala mobila

Desi aceasta nu necesita pilirea dintilor adiacenti, nu este la fel de stabila sau confortabila precum o lucrare fixa pe implanturi dentare si poate afecta vorbirea si alimentatia. Acest tip de restaurare cu proteza dentara mobila este mai putin costisitor, dar nu arata la fel de natural sau functional, precum coroanele pe implanturi. Osul dentar de sub o proteza partiala detasabila se poate deteriora in timp, in lipsa presiunii pe acesta aparand resorbtia osoasa, schimband astfel aspectul zambetului si al fetei.

Proteza dentara completa detasabila

Acest tip de proteza dentara se aseaza deasupra gingiilor. Purtarea acesteia poate fi inconfortabila, afectand in acelasi timp gustul mancarii, provocand dureri in gingii si se miscandu-se sau chiar facand un mic zgomot neplacut atunci cand vorbiti, mancati, zambiti, cascati sau tusiti. Desi costurile initiale ale protezei complete detasabile sunt mici, acestea pot rezista in medie intre 7 si 15 ani, iar costurile de inlocuire pot fi semnificative pe termen lung. Protezele trebuie sa fie in mod regulat curatate, ceea ce poate fi o problema care consuma mult timp. De asemenea, ca si in cazul unei proteze dentare partiale, osul natural de sub o proteza completa se poate deteriora in timp, schimband permanent aspectul zambetului si al fetei.

Implantul dentar

Alegerea intre implantul dentar si proteza dentara este cat se poate de simpla. Implantul dentar arata si functioneaza ca dintii naturali. Acest mic surub intra in osul maxilar sau mandibular, apoi stimuleaza osul astfel incat acesta sa se dezvolta si sa ramana puternic pe masura trecerii timpului. Implanturile dentare sunt fixate foarte bine de maxilar, osul crescand in jurul spirelor acestora. Cu un implant dentar poti manca si mesteca normal orice alimente doresti. In plus, implantul dentar este o optiune de lunga durata care poate sa te tina chiar o viata intreaga.

Daca nu este neaparat necesara o anumita solutie de restaurare dentara, cauzata de unele particularitati obiective, anatomo-fiziologice, si puteti alege una dintre solutii, atunci implanturile dentare sunt cea mai buna alegere daca doriti o lucrare dentara fixa, functionala, estetica si durabila.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sandu-adrian-dumitru-pfa/implant-dentar-sau-proteza-dentara