SAS Institute Romania prezenta la IDC Business Intelligence Roadshow CEE 2005; SAS Business Inteligence - Management Strategic si Operational pentru mediul bancar romanesc

BUCURESTI - 26 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SAS Institute Romania a participat la evenimentul IDC BI RoadShow CEE 2005 organizat de prestigioasa firmă de analiză de piaţă şi consultanţă IDC.

Modelul de BI propus de SAS Institute se concentrează pe instrumentul de analiză şi raportare din cadrul platformei SAS, platforma ce reflectă activitatea unei organizaţii prin prelucrări complexe ale datelor, prin analizele şi rapoartele pe care le furnizează. Aplicaţia permite analize în funcţie de o multitudine de variabile şi dimensiuni, putând fi setate chiar de către utilizator.

SAS Institute Romania prezenta la IDC Business Intelligence Roadshow CEE 2005; SAS Business Inteligence - Management Strategic si Operational pentru mediul bancar romanesc

“Pentru a intelege care sunt liniile de afaceri care trebuie dezvoltate, clientii si operatiunile profitabile, o banca moderna are nevoie de informatii corecte, furnizate la timp si cu relevanta pentru contextul respectiv. Modulul de analiza a informatiei furnizate trebuie sa fie suficient de flexibil pentru a permite un management competitiv intr-un mediu dinamic, in continua schimbare.” afirma Paul Roman Country Manager SAS Institute Romania.

In contextul studiului de caz prezentat, SAS Business Inteligence - Management Strategic si Operational pentru mediul bancar romanesc, SAS Business Intelligence reprezinta pentru BRD Groupe Societe Generale solutia de extragere, analiza si furnizare a informatiei relevante si corecte ce permite un proces decizional si functional de la managementul executiv la cel operational. Prezentarea studiului de caz ofera detalii despre solutiile SAS pentru Business Intelligence si cum sunt acestea aplicate in practica.

SAS Enterprise BI Server - cea mai consistenta si atotcuprinzatoare solutie SAS – va ofera:

•Raportare
•Interogare & Analiza
•OLAP
•Integrated Analytics
•Vizualizare
•Integrare cu Microsoft Office
•Centralizare Metadata
•Business Metadata Management
•Dezvoltare de analiza si modele
•BI Development Environment
•Common Enterprise Data Management

Pentru mai multe informatii vizitati site nostru: www.sas.com sau sunati la numarul de telefon: + 4 021 231 91 16/17

Despre SAS Institute GmbH Romania

Despre SAS Institute

SAS Institute este o companie americană internaţională care activează de 29 de ani pe piaţa de software analitic. SAS Institute este cea mai mare companie privată de software din lume. În prezent un număr de peste 35 000 de companii din 190 de ţări dispun de serviciile pe care le oferă.

Înfiinţată în 1976, în Cary, North Carolina, S.U.A., compania este specializată în soluţii software care oferă un important suport de decizie managerilor de astăzi, prin transformarea datelor structurate şi nestructurate, existente într-o întreprindere, în informaţii concrete, utile, valoroase.

Compania SAS Institute realizează 95% din cifra de afaceri prin vânzarea de licenţe de software. Ceilalţi 5% provin din servicii de consultanţă, pregătire si certificare. Pentru a-şi completa oferta de produse si soluţii, SAS Institute şi-a creat de-a lungul timpului o reţea foarte mare de parteneri de afaceri. Partenerii SAS oferă consultanţă, implementează şi dezvoltă soluţii tehnice care au la bază aplicaţiile SAS.

Persoana de contact:
Silvia Bolohan
Marketing Specialist
SAS Romania

tel.: + 4 021 231 91 16/17

silvia.bolohan@eur.sas.com