Redeschiderea Teatrului de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel

BUCURESTI - 20 iulie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Intre 24 Iulie si 23 August, Save or Cancel readuce in circuitul public Gradina Teatrului Capitol printr-o serie de evenimente cultural – artistice desfasurate in cadrul proiectului intitulat Teatrul de Vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel. Organizatori: Save or Cancel. Proiectul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural National cat si al Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a Municipiului Bucuresti.

SAVE OR CANCEL propune un exercitiu de democratizare si reinterpretare, in contextul actual, a spatiului numit Teatrul de vara CAPITOL. Statutul sau de locatie semi-publica permite interventii extrem de variate, cat si puneri in uz ale mijloacelor contemporane pentru o reabilitare si reintrare in circuitul cultural bucurestean.

Timp de o luna, locuitorii orasului Bucuresti sunt invitati sa utilizeze si sa beneficieze de spatiul repus in circuitul public prin intermediul proiectului Teatrul de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel. Pornind de la premiza ca spatiul public poarta caracteristicile societatii care il utilizeaza, la Teatrul de Vara Capitol se vor desfasura activitati propuse si organizate exclusiv de catre cei interesati ca urmare a invitatiei publice de participare trimisa de organizatori.

Calendarul evenimentelor gazduite de Teatrul de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel este publicat pe site-ul dedicat proiectului (http://saveorcancel.tv/capitol). Evenimentele vor varia de la expozitii fotografice, proiectii de film, workshop’uri si ateliere dedicate creatiei si interactiunii, zile dedicate dansului, actiuni ce vizeaza protectia animalelor, lansari de carte si multe altele.
Gradina va gazdui pe toata durata proiectului un colt dedicat donatiilor in jucarii si materiale didactice pentru copiii de la Gradinita Silistea-Gumesti cat si o zona dedicata lecturii unde veti gasi reviste locale si internationale, carti si ziare din ziua respectiva.

Proiectul initiat de SAVE OR CANCEL pentru Teatrul de vara CAPITOL se extinde si in vara anului 2009 ca urmare a reactiilor si rezultatelor pozitive generate de proiectul din iulie-august 2008, “Reabilitarea Teatrului de vara CAPITOL”.

Proiectul de reabilitare are un caracter temporar. Prin el se urmareste analiza stransei legaturi dintre spatiile publice si societatea carora apartin ele si mai ales, cat de importanta este aceasta relatie in dobandirea si respectiv pierderea statutului de spatiu publicConstientizand defazajul cultural provocat de comunism cat si migratia in continua crestere a populatiei din mediul rural catre capitala, SAVE OR CANCEL mizeaza pe crearea de noi amintiri si senzatii legate de Teatrul de vara, amintiri proprii locuitorilor actuali ai orasului, care sa reediteze valoarea teatrului si sa starneasca interesul vis-à-vis de statutul sau. Inovatia ce deosebeste initiativa Teatrul de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel de alte proiectele bucurestene preocupate de conservarea patrimoniului ce evoca legaturile si amintirile oamenilor fata de locurile in cauza, consta tocmai in aceasta abordare relaxata.

Locatia este in sine este un fragment extrem de valoros din imaginea ce compune cultura romaneasca din secolul XX. Aici s-a desfasurat prima proiectie de film din Bucuresti - “Voyage dans la lune” ( de George “Cinemagician“ Méliès) – film ce a fost la randul sau prima productie cinematografica “science fiction” si care va rula din nou in programul de anul acesta.

Parteneri:
Newelan Trade, Noroc Trade, Chloris Bloom, Tangi Photo, Toi-Toi & Dixie, Fotolii Puf, Galaxiu Studio, Rezistenta Materialelor.

Parteneri media:
Carturesti, Sapte Seri, On Move Media, Port, Feeder, Yazee, Anyplace, Modernism, Tilllate.

Save or Cancel:
Din 2007, Save or Cancel a deservit ca mediu de comunicare si propagare a artelor si culturii, promovand si facilitand rolul acestora in societatea contemporana. Fara a adera la un manifest sau la o nisa, colectivul si‐a marit treptat aria de actiune prin evenimentele si initiativele avute. Fie ca vorbim despre muzica, arte vizuale, sport sau vestimentatie – totalitatea discursului se refera la cultura si influentele caracteristice Romaniei.

Despre Save or Cancel

Program:
24 Iulie – 23 August; Marti – Sambata; 15:00 – 23:00.

Cristina Popa, telefon +40 727 809 799
Andrei Racovitan, telefon +40 722 966 946

capitol@saveorcancel.tv