Cat de util este un bec led pentru confortul ambiental

Satu Mare - 15 februarie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Utilizarea unui bec led este la acest moment este cea mai practica si rapid de amortizat investitie pe care o puteti realiza in propria locuinta si, de ce nu, chiar si pentru spatiile de mici si medii dimensiuni care deservesc locatiile destinate serviciilor, birourilor sau comertului de mici dimensiuni.

Utilizarea unui bec led este la acest moment este cea mai practica si rapid de amortizat investitie pe care o puteti realiza in propria locuinta si, de ce nu, chiar si pentru spatiile de mici si medii dimensiuni care deservesc locatiile destinate serviciilor, birourilor sau comertului de mici dimensiuni.

Particularizand trecerea la iluminarea cu bec led pentru o locuinta este important sa identificati care sunt zonele ce necesita o iluminare ma puternica, fata de alte spatii in care iluminarea nu este necesar sa fie la aceeasi intensitate. Insasi aceasta abordare initiala va face ca achizitionarea de bec led sa fie facuta corect in functie de nivelul intensitatii luminoase pe care acesta o poate raspandi in spatiul unde este montat. Intensitatea luminoasa este direct proportionala cu consmul pe care il inregistreaza un bec led, ca atare si de aici veti putea avea inca un plus de reducere al consumului general inregistrat cu iluminarea artificiala. In functie de valoarea declarata in watt pentru un bec led, valoarea masurata in lumeni va creste si ea si de aici confortul ambiental va fi deveni exact asa cum il doriti.

Un alt avantaj al acestor surse de iluminat este ca un bec cu led poate fi ales si in functie de tempertura de culoare a luminii ce o produce. Tehnologia actuala are capacitatea de a oferi utilizatorilor mai multe tipuri de bec led la care este precizata temperatura de culoare masurata in K (Kelvin), astfel ca puteti alege in cunostinta de cauza. Cu cat aceasta valoare in K este mai mica, spre exemplu un jurul valorii de 3000K, un bec led va oferi o lumina alb calda foarte asemanatoare cu cea pe care o cunoasteti ca o aveau becurile cu incandescenta. La celalalt capat al spectrului luminos perceput se afla lumina alb rece care este marcata pe un bec led cu o valoarea egala sau mai mare de 5000K. Exista si varianta de becuri cu led care poate produce o lumina alb naturala, asa numita day light, care este asemenea luminii pe care o percepem intr-o zi insorita.

Din punct de vedere al compatibilitatii de montaj un bec led se va alege verificand fiecare corp de iluminat pe care il aveti in folosinta in ideea depistarii tipului de fasung cu care este dotat. Cele mai multe corpuri de iluminat clasice sunt dotate cu fasunguri de tip E27, adica asa numitele fasunguri mari, insa exista si situatii in care fasungurile sunt de dimeniuni mai mici de tip E14 si se regasesc in special la aplice de perete sau tavan, ori la lampile de birou. Veti putea gasi in functie de nevoi un bec led pentru ca acest aspect este si el precizat in descrierile pe care vanzatorii le ofera pentru fiecare model in parte.

Daca toate cele aratate anterior va sunt acum mai clare, nu ramane decat sa stiti ca prin inlocuirea cu bec led a vechilor surse de iluminat pentru interior veti obtine o economie importanta pentru ca nivelul puterii pe care acestea il absorb din reteaua electrica poate fi si de 10 ori mai redus. Nu este de neglijat nici durata de viata incomparabil mai mare a unui bec led fata de vechile becuri cu filament. Producatorii au testat si arata ca un bec led poate fi perfect functional si isi va pastra puterea de iluminare pe o durata de crica 15000 de ore.

Aceste valori sunt importante atat pentru bugetul familiei ori firmei, dar in acelasi timp va plaseaza intr-o atitudine responsabila prin care participati la reducerea efectelor negative din punct de vedere ecologic ce provind din producerea de electricitate atunci cand ati decis ca iluminarea artificiala sa o faceti exclusiv cu bec led.