Blom România, sponsor principal la Conferinţa Europeană de Cadastru

Targoviste - 11 mai 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Blom România SRL, companie a Grupului Norvegian Blom, a participat în perioada 06-08 mai la Conferinţa Europeană de Cadastru, în calitate de expozant şi sponsor principal al evenimentului.

Aflată la cea de a II-a ediţie, conferinţa a reunit la Palatul Parlamentului din Bucureşti, sala Nicolae Iorga, participanţi din aproape 30 de ţări, alături de firme expozante de profil din România.

In cadrul expoziţiei, Blom România a adus în atenţia specialiştilor în domeniu câteva dintre produsele şi soluţiile sale unice, cu imediată aplicabilitate în domeniul administraţiei publice: BlomUrbexTM , Blom3DTM şi Biblioteca de Imagini Oblice.

Tehnologiile revoluţionare propuse de Blom în domeniul culegerii şi prelucrării de date geospaţiale vin ca răspuns la necesităţile tot mai explicite ale utilizatorilor de a beneficia de seturi de date actuale şi complete, fără a depune eforturi financiare pentru stocarea şi managementul acestor date în regim propriu.
Blom a parcurs în ultimii ani trecerea de la o companie focusată pe metode tradiţionale de culegere şi prelucrare a informaţiei geospaţiale, la o companie a cărei politică este centrată pe dezvoltarea de noi soluţii şi tehnologii în acest domeniu.

Conferinţa de la Bucureşti s-a desfăşurat sub sloganul “Specialistul în măsurători cadastrale – construirea drumului spre viitor”, printre organizatori numărându-se Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi Asociaţia Patronală din Cadastru, Geodezie şi Cartografie (APCGC).

Prima Conferinţă Europeană de Cadastru a fost găzduită de Franţa în anul 2008, ediţia a III-a urmând a se desfăşura peste doi ani, în Germania.