Trei medalii pentru Crama Oprisor la IWCB 2011

BUCURESTI - 31 mai 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Turism

Crama Oprisor a obtinut trei medalii la Concursul International de Vinuri Bucuresti (International Wine Contest Bucharest - IWCB), care a avut loc in perioada 26 - 29 mai, in Bucuresti. Vinurile premiate au fost Maiastru Feteasca Neagra 2009, medaliata cu aur, si Caloian Cabernet Sauvignon 2010 si La Cetate Miracol Merlot 2008, medaliate cu argint.

Evenimentul, aflat la cea de-a 8-a editie, este unul dintre cele aproximativ 20 de concursuri recunoscute de Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV).  Au participat peste 300 de vinuri de la 51 de producători si importatori. Acestea au fost evaluate de un juriu de experti, in componenta caruia au fost atat invitati din strainatate cat si judecatori romani, membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR).

"Pentru Crama Oprisor, acest concurs a confirmat ca reusim sa avem vinuri premiate in fiecare an - am luat medalii pentru vinuri din 2008, 2009 si 2010. Vom continua sa participam la concursuri de acest gen si vom continua sa promovam vinurile de calitate", a declarat Luminita Tzakis - Director National de Vanzari, Crama Oprisor.

Crama Oprisor, proprietatea grupului Reh Kendermann din Germania, a facut in Romania primul pas pentru extinderea spre Europa de Est, prin cumpararea unei crame la Oprisor (Mehedinti) si apoi prin replantarea a 250 de hectare de vita de vie intr-una dintre cele mai bune regiuni viticole din aceasta parte a lumii. Astazi, Crama Oprisor se numara printre cei mai importanţi exportatori de vinuri purtand denumirea de origine Romania.

Despre Carl Reh Winery SRL

Crama „Oprişor“ a companiei Carl Reh Winery România este situată in sud-vestul României, la 15 km de malul Dunării, în comuna Oprişor, judeţul Mehedinţi, printre dealuri care se rostogolesc în pante domoale, potrivite pentru creşterea viţei-de-vie. O echipă mixtă de vinificatori (români şi străini) aplică tehnicile cele mai moderne de obţinere a vinurilor, spre deliciul consumatorului din lumea întreagă.Compania a fost înfiinţată în 1994, de către Reh Kendermann - GmbH, Bingen am Rhein, una din cele mai moderne crame din Germania, exportatorul numărul unu de vinuri germane şi totodată cel mai mare importator de vinuri din Germania.Astăzi, suntem printre cei mai importanţi exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, iar pasiunea pentru calitate a oamenilor care lucrează aici s-a concretizat în mai multe premii şi distincţii obţinute la concursurile interne şi internaţionale de profil.Pentru a oferi consumatorilor din România cât mai multe modele de calitate, am adus în România vinurile unor producători de talie internaţională precum Reh Kendermanns, Lindemans, Rosemount, Penfolds sau Beringer