Un investitor strategic preia Cesal Oradea

Oradea - 27 iunie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii, Industrie

La sfârşitul anului 2010 compania poloneză Atlas, lider în producţia de materiale de constructii in Polonia şi al treilea producător de mortare uscate din Europa, cu o cifră de afaceri de 280 mil. euro în anul 2010, a achiziţionat pachetul majoritar al Grupului Cesal.

Director General Cesal - Ioan Gadalean

Director General Cesal - Ioan Gadalean

Din gama de produse ale companiei Atlas fac parte: adezivi pentru plăci ceramice, termosisteme, şape nivelante şi autonivelante, gleturi de umplere şi finisare, mortare uscate.

            Atlas deţine 13 unităţi de producţie în Polonia unde lucrează  peste 2000 de angajaţi, are unităţi de producţie în Bielorusia şi centre de distribuţie în Rusia, Lituania şi Letonia. Atlas exportă produsele sale în majoritatea ţărilor europene, precum  şi în Asia.

            “Interesul Atlas în compania românească a survenit după o analiza îndelungată a pieţei româneşti”, ne spune Preşedintele  Atlas Polonia, Domnul Henryk Siodmok. “Deşi piaţa românească de mortare uscate şi adezivi a suferit în ultimii 2 ani un regres faţă de boom-ul extraordinar de dinaintea crizei economice, este una dintre pieţele  în permanentă creştere. România este o ţară în plin proces de dezvoltare şi, de aceea, ne aşteptăm la o reluare a creşterii la fel de accelerată ca înaintea crizei economice. 

            Capacităţile de producţie pe piaţa mortarelor şi a adezivilor au crescut cu 800.000 de tone în ultimii doi ani în România, iar jucătorii puternici de pe această piaţă se întăresc permanent. Astfel, în 2010, primii 10 jucători  au ajuns să deţină 76% din piaţă, cu 3 % mai mult decât în 2009. Planul nostru este să ajungem printre aceşti jucători importanţi în următorii 3 ani . Estimăm o creştere a pieţii mortarelor uscate şi adezivilor cu 10% în anii 2012-2014, bazată în special pe renovări şi reparaţii. Atlas işi ropune săinvesteasca peste 8 mil. de euro în urmatorii 3 ani, într-o nouă unitate de producţie  în  Romania. Această investiţie este doar prima din agenda companiei şi urmează să ne plaseze în topul producătorilor români de mortare uscate şi adezivi”, ne spune Dl. Siodmok.

            “În faţa noastră au stat şi stau investiţii importante”, ne spune Directorul general al Cesal SA, Domnul Gădălean Ioan. “Până la sfârşitul lunii iulie vom finaliza doua programe de investiţii care vor duce la  creşterea capacităţii de producţie mortare uscate pe platforma Cesal din Oradea  la 75.000 tone/an, respectiv la creşterea capacităţii de producţie  vopsele lavabile şi tencuieli umede la 10.000 tone/an.

            În luna aprilie am lansat gama ANA.

            Pe 24-26 iunie 2011 , la Băile Felix, în prezenţa clienţilor şi împreună cu partenerii noştrii -Ştefan Popa-Popa’s, Andra şi Quartet Transilvan- am lansat noua gamă CESAL – PREMIUM,  primul proiect de anvergură realizat prin colaborarea colectivului de la Cesal cu laboratoarele Atlas din Lodz, Polonia. Acest proiect aduce pe piaţa materialelor de construcţii din România un pachet de produse- adezivi, chituri de rosturi, mortare uscate, vopsele lavabile şi tencuieli umede- la cel mai înalt nivel de calitate. La evenimentul organizat la Hotel President au participat  oficialităţi, arhitecţi, ingineri şi alţi colaboratori ai companiei.

      Urmeză să lansăm gama de mortare pentru reabilitari de monumente istorice, domeniu în care Atlas are o experientă vastă, dată de participarea sa la diverse proiecte de reabilitări de monumente din Polonia.

            Vom relansa, tot anul acestă, gama de vopsele, lacuri si grunduri  pe care firma Sinteco, din cadrul Grupului Cesal, le produce  continuând o tradiţie începută în anul 1922 cand, in Oradea, “Krankl und Sohne” a deschis prima fabrica de vopsele.

             O  dinamică susţinută, aproape stranie, pentru aceste vremuri incerte,care va apropia compania  Cesal de standardele Atlas ”-conchide Domnul Gădălean.

Despre SC CESAL SRL

Produce si comercializeaza vopsele decorative, vopsele lavabile, vopsele industriale, vopsele auto, vopsele speciale, lacuri si tratamente pentru lemn, termosisteme, adezivi, grunduri, chituri, diluanti, accesorii, chituri poliuretanice, chituri siliconice, diluanti lacuri, diluanti universali, diluanti vopsele, grunduri, grupuri de pompare, grupuri electrogene, vopsea marcaje rutiere, vopsea termospumanta, vopsele hidroizolante, vopsele pe suport mineral pentru exterior, vopsele pe suport mineral pentru interior, vopsele pentru lemn, vopsele pentru metal, vopsele pentru piscine, bazine, vopsele pentru spatii umede, vopsele protectie la foc, vopsele pulberi, vopsele termospumante.