Chirurgii cardiovasculari de la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov au efectuat cu succes, alături de o echipă franceză, o operație de mare risc

Brasov - 2 iulie 2015

Comunicat tip General in Sanatate

Medicii chirurgi cardiovasculari brașoveni de la Spitalul de Cardiologie Clinicco împreună cu o echipă de chirurgi francezi au redat dreptul la o viață normală unui bărbat grav bolnav, aflat la a treia intervenție pe cord deschis.

Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov

Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov

 Avem mare încredere în Narcis Filipescu și vom veni la Brașov să îi acordăm asistență în operațiile cu risc foarte mare de câte ori ne-o va cere 

Prof. Dr Olivier Bical

Medicii chirurgi cardiovasculari brașoveni de la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov împreună  cu o echipă de chirurgi francezi au redat dreptul la o viață normală unui bărbat grav bolnav, aflat la a treia intervenție pe cord deschis.

Marți și miercuri, 30 iunie și 1 iulie 2015, la Clinicco s-a aflat o echipă de chirurgi din Franța care a operat împreună cu medicii clinicii în două intervenții de mare risc. Cel mai complicat dintre acestea a fost cazul unui bărbat de 58 de ani, aflat la a treia operație pe cord deschis, a cărui viață era pusă în pericol de o boală cardiacă ce îl făcea să crească în greutate 10 kg pe săptămînă (insuficiență tricuspidiană severă). Bărbatul trebuia să se interneze în spital la fiecare două săptămâni, unde medicii interveneau pentru a-l ajuta să elimine surplusul de apă din organism. Medicul chirurg Narcis Filipescu, asistat de cei doi medici din Franța, Olivier Bical și Ovidiu Nuțu, l-au operat vreme de cinci ore.

 „Operația a fost una complicată și de mare risc, cu atât mai mult cu cât pacientul avea nu una ci două intervenții anterioare pe cord deschis, ceea ce a făcut-o cu atât mai dificilă. Practic a fost nevoie să îi reparăm una dintre valve iar acum va putea duce o viață normală. Este a treia oară cînd operăm la Brașov  împreună cu chirurgul Narcis Filipescu, cu care am lucrat vreme de patru ani și jumătate în Franța și căruia îi punem la dispoziție, atunci cînd situația o cere, experiența noatră de peste 9000 de operații pe cord deschis. Avem mare încredere în Narcis Filipescu și vom veni la Brașov să îi acordăm asistență în operațiile cu risc foarte mare de cîte ori ne-o va cere”, a spus prof. Dr Olivier Bical.

Pacientul se simte foarte bine și a început deja recuperarea post operatorie. În decurs de șapte zile el va fi externat și va putea duce o viață normală, el rămânând totuși sub observația medicilor cardiologi de la Clinicco.

Colaborarea dintre echipa de chirurgi francezi și echipa de la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov a început în 2011 și a devenit deja o tradiție, astfel încît cei doi specialiști au asistat și vor asista acele intervenții pe cord deschis de mare risc care impun o atenție specială și care astfel pot fi efectuate în Brașov.

Prof. Dr. Olivier Bical este Doctor în medicină la universitatea Pitié-Salpétrière, Paris (1978), chirurg specializat în cardiologie acreditat de Haute Autorité de Santé din Franţa, cu o experienţă de 40 de ani în spitale şi instituţii medicale de prestigiu. De asemenea, Dr. Bical este membru al Societăţii Franceze de Chirurgie Toracică şi Cardiovasculară, membru al Asociaţiei Europene de Chirurgie Cardio-toracică, membru în consiliul de administraţie al Fundaţiei  “Mécénat-Chirurgie cardiaque”, cavaler al Legiunii de Onoare şi autor al numeroase studii şi lucrări de referinţă în publicaţii de specialitate de renume internaţional. 

Dr. Ovidiu Nuţu este medic primar, doctor în ştiinţe medicale cu specializarea în chirurgie cardiovasculară şi toracică (acreditat de Haute Autorité de Santé – Franţa), membru al Societăţii Franceze de Chirurgie Toracică şi cardiovasculară, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiacă, membru al Societăţii Franceze de Cardiologie şi al Societatii Europene de Chirururgie Cardiacă

 

Despre Clinicile Icco

Localizat în centrul orașului Brașov, Spitalul de Cardiologie CLINICCO este specializat în cardiologie interventională, electrofiziologie si dispozitive implantabile, chirurgie cardiovasculară.
Avantaje: echipe excepționale de medici, materiale implantabile de ultimă generație, tehnici chirurgicale și de anestezie moderne, reguli stricte de curățenie, condiții deosebite de spitalizare, standarde europene de spitalizare la prețuri corecte.
Spitalul CLINICCO este autorizat de Ministerul Sănătații din România din luna februarie 2009 și are autorizația Direcției de Sănătate Publică și evaluarea Casei de Asigurări de Sănătate a Judetului Brașov, avînd încheiat contract cu CASJ atât pentru servicii de spitalizare, cât și pentru decontarea unor materiale sanitare prin Programele Naționale de Sănătate.