Cognitrom lansează campania #sunttoteu

Cluj Napoca - 16 aprilie 2019

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

O campanie de informare a publicului larg cu privire la depresie și posibilitatea tratării acesteia prin servicii psihologice online

campanie #sunttoteu

Depresia este o problemă de sănătate mintală serioasă și frecventă. Aproximativ 20%, deci 1 din 5 oameni, au un episod depresiv pe parcursul vieții.

COGNITROM

Cognitrom , prin Depreter, prima clinică online de terapie a depresiei din România, a lansat campania #sunttoteu, cu scopul de a informa publicul larg cu privire la depresie și posibilitatea tratării acesteia prin servicii psihologice online.

Despre campania #sunttoteu

Prin intermediul sloganului și al hashtag-ului #sunttoteu, campania își propune să îi încurajeze pe cei afectați de depresie și pe aparținătorii lor să privească depresia ca pe o problemă de rezolvat, nu ca pe o pierdere a identității. Un om poate să aibă depresie, dar nu se definește prin depresia sa. Deși depresia afectează semnificativ viața unui om, terenul pierdut în fața depresiei poate fi recâștigat urmând un program de psihoterapie.

Depresia este o problemă de sănătate mintală serioasă și frecventă. Aproximativ 20% dintre oameni, deci 1 din 5, au un episod depresiv pe parcursul vieții. Depresia e diferită de stările tranzitorii de tristețe care pot apărea în contextul dificultăților de zi cu zi sau al pierderii unei persoane dragi (doliu). Persoanele cu depresie trăiesc o suferință apăsătoare care le afectează performanța profesională, relațiile, calitatea vieții în general.

Obiectivele campaniei #sunttoteu

1. Informarea corectă a publicul larg despre depresie, simptome și cauze, screening și alternative de tratament , bariere în calea tratamentului și beneficiile psihoterapiei online.

2. Să contribuim la prevenția depresiei oferind acces facil la screening pentru depresie prin clinica Depreter .

3. Să oferim acces sporit la tratament persoanelor cu depresie prin servicii online de psihoterapie prin clinica Depreter.

4. Să încurajăm normalizarea discuțiilor despre depresie. Depresia trebuie văzută ca o problemă de sănătate mintală, care nu trebuie ascunsă sau stigmatizată, ci recunoscută și tratată în mod adecvat.

Despre inițiatorii campaniei

Depreter este prima clinică online din România pentru tratamentul depresiei. A fost lansată în anul 2018 și permite, cu ajutorul tehnologiei, diagnosticul timpuriu, monitorizarea și tratamentul online al depresiei.

Clinica online a fost dezvoltată și este administrată de Cognitrom, o organizație de cercetare și dezvoltare din Cluj-Napoca, acreditată de ANCS. Cognitrom deține o experiență bogată în dezvoltarea de platforme psihologice, online și offline, utilizate de specialiști din toată țara în activități de evaluare și intervenție psihologică.

Psih. Liviu Crisan

liviu.crisan@cognitrom.ro

COGNITROM SRL

www.depreter.ro

Despre COGNITROM SRL

Cognitrom este o unitate de cercetare-dezvoltare, acreditată de Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică (ANCS) conform legii 324/2003 şi H.G. nr. 551/2007, Decizie nr. 9688/30.06.2008.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-cognitrom-srl/cognitrom-lanseaza-campania-sunttoteu