Consilierea în carieră pentru generaţia digitală

Cluj - Napoca - 13 martie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare, Cursuri

Live site

COGNITROM anunță lansarea primei aplicații software profesionale de consiliere și orientare în carieră din România – CCP (Cognitrom Career Planner).

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
F
Consilierea  în carieră pentru generaţia digitală
 "Modul în care indivizii gestionează influenţa vieţii profesionale asupra altor aspecte din viață poate determina fie o viață plină de sens şi productivă, fie o viaţă în mare măsură lipsită de sens sau de satisfacţie.”

(Niles & Harris-Bowlsbey, 2013)

CCP (Cognitrom Career Planner) a apărut ca răspuns la aşteptările pe care tinerii le au cu privire la modalitatea de livrare a serviciilor de consiliere în carieră existente pe piaţă, precum şi la cererea tot mai mare pe piața educației de instrumente valide, fundamentate științific și adaptate erei digitale. Ultimele studii arată că ne petrecem aproximativ 100.000 de ore din viaţă la locul de muncă; atunci de ce nu am petrece câteva ore prospectând viitoarea carieră, utilizând un instrument validat științific și adaptat?

CCP este produsul activității de cercetare-dezvoltare realizat de un consorțiu (Asociația Psihologilor, Universitatea Tehnică și Cognitrom) coordonat de prof. dr. Mircea Miclea.

CCP este un instrument de consiliere în carieră, disponibil în două variante:

1. Online - Pentru prima dată în România, COGNITROM, prin intermediul Centrului de Consiliere și Orientare Profesională și a Platformei de consiliere în carieră (www.ccponline.ro), oferă servicii online de  consiliere și orientare profesională elevilor cu vârsta între 12- 18 ani.

Serviciul este accesibil generației digitale prin intermediul internetului, canal de comunicare extrem de agreat de aceasta.

2. Intranet  -  sub forma unui soft customizat de consiliere şi orientare în carieră pentru grupul de vârstă 12 - 18 ani (clasele VII - XII). Aplicaţia CCP se instalează în sistemul informatic al instituțiilor din domeniul educației și permite utilizarea nelimitată a softului.

CCP,  atât varianta online căt și cea intranet, oferă setul complet de servicii, instrumente și resurse pentru consilierea în carieră a elevilor din clasele VII-XII.

Prin CCP, elevii sunt îndrumați  în descoperirea vocației profesionale: pentru identificarea adevăratei vocații este util ca elevul să știe Ce cunoștințe, aptitudini și abilitați deține ?, Care sunt motivațiile și interesele lui ? și  Care sunt valorile lui ?

CCP răspunde  la toate cele 3 întrebări și oferă:

- evaluarea profilului psihoaptitudinal al elevilor;

- accesul la 1050 de profile ocupaționale (95% din ocupațiile existente în economia reală) în format text și video;

- listarea automată a ocupațiilor care se potrivesc cel mai bine cu profilul psihoaptitudinal al elevilor.

Caracteristica multiuser vine ca răspuns la ultimele studii din domeniu, care arată că tinerii iau decizii privind viitoarea lor carieră fără a avea informații reale referitoare la  diferite profesii. Prin instrumentele şi resursele pe care le oferă, CCP facilitează implicarea avizată a părinţilor şi cadrelor didactice în orientarea profesională a elevilor.

Atât în variantă online cât și intranet, CCP este o aplicație ușor de folosit, accesibilă, customizată și multiuser.

Despre COGNITROM SRL

COGNITROM este o unitate de cercetare-dezvoltare interdisciplinară care oferă produse şi servicii bazate pe cunoştinţe avansate de psihologie şi tehnologia informaţiei. Scopul principal al cercetărilor noastre este optimizarea practicilor psihologice prin utilizarea tehnologiei informației.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-cognitrom-srl/consilierea-in-cariera-pentru-generatia-digitala