Birou de arhitectura: proiecte de case

BUCURESTI - 5 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii

Echipa noastra de arhitecti specializati in proiecte de case moderne va ajuta sa faceti alegerea corecta a terenului, astfel incat acesta sa corespunda reglementarilor in vigoare pentru anumite zone, tinand cont de dimensiunile acestuia, de orientarea fata de punctele cardinale dar si de deschiderile catre strada sau servitute sau de incadrarea terenului in intravilan.

arhitect proiecte case

arhitect proiecte case

 Proiecte de case: servicii de arhitectura complete, prompte si personalizate pentru constructia casei dvs. Birou de arhitectura CUB: daca doriti sa construiti o casa noua, portofoliul nostru de peste 90 de proiecte de case moderne, case cu mansarda sau cu etaj, proiecte de case de lemn si case mici sau proiecte de ansambluri rezidentiale va propune modele de case economice si confortabile. 

Arh Gabriel Raicu

Consultanta pentru achizitia terenului de casa

M-am decis sa demarez un proiect de constructie a unei case si ma gandesc sa incep cu achizitia terenului. Mi-am ales modelul de casa si am stabilit bugetul investitiei, dar nu stiu daca e bine sa discut cu arhitectul care va face proiectul de casei inainte sau dupa ce am cumparat terenul !

Biroul de arhitectura CUB din Bucuresti va recomanda: consultati un arhitect inainte de a cumpara terenul pentru constructia casei !

Arhitect proiectare case: ce conditii trebuie sa indeplineasca un teren construibil!

Ca sa evitati surprizele neplacute, biroul de arhitectura, CUB Architecture, va recomanda sa verificati daca terenul pe care-l cumparati este construibil, daca indeplineste o serie de criterii, printre care:

- sa fie de minim 180mp si sa nu fie obiectul unor litigii

- sa fie situat in intravilan si scos din circuitul agricol

- deschiderea catre strada sa fie de minim 9 metri, daca nu este situat intr-un tesut urban existent

- destinatia constructiei sa fie aprobata si reglementata pentru zona respectiva

Arhitectii nostri va ofera servicii de arhitectura si consultanta profesionista pentru alegerea terenului potrivit pentru casa dvs.

Ati ales terenul pe care-l veti cumpara pentru casa! Ce va sfatuieste biroul de arhitectura CUB?

Inainte sa perfectati contractul de vanzare-cumparare pentru terenul ales, este obligatoriu sa solicitati un Certificat de Urbanism de la Primaria de care apartine terenul, iar biroul de arhitectura CUB va recomanda sa obtineti si un certificat pentru constructie, care sa precizeze reglementarile urbanistice. De asemenea, inainte de a se incepe realizarea proiectului casei de catre arhitect, trebuie sa stiti daca terenul beneficiaza de utilitati precum apa si retea de gaze naturale sau electricitate.

Proiecte de case: alte aspecte esentiale pentru demararea efectiva a realizarii proiectului casei de catre arhitect sunt natura solului, respectiv daca necesita lucrari ample si costisitoare de consolidare a terenului sau daca terenul este situat pe magistrale de retele.

Arhitectura proiectare case – pozitionarea constructiei

Am ales modelul de arhitectura si pozitionarea constructiei, dar arhitectul specialist in proiecte de case imi spune ca orientarea pe care am ales-o nu este cea corecta. Terenul imi poate impune pozitionarea casei ?

Terenul pe care veti construi casa va poate impune restrictii de pozitionare, pe care le regasiti in Certificatul de Urbanism: aliniamentul stradal sau alipirea pe limita de proprietate “la calcan”. In etapa de proiectare a casei, arhitectul va poate propune solutii optime pentru functionarea in parametri normali.

Terenuri pentru proiecte de case - limitele de retrageri admise

De asemenea, in pozitionarea si realizarea proiectelor de case, arhitectul tine cont de limitele de retrageri reglementate. Astfel, pentru limitele de retrageri admise la terenurile pentru proiecte de case, Regulamentul de Urbanism prevede ca dimensiunile minime sunt de 3m fata de constructiile din lateral si de 5m fata de limitele de proprietate de la strada de acces si din spate. Conform Codului Civil, retragerile minime fata de limitele laterale sunt de 0.90m dar fara a avea ferestre iar daca proiectul casei prevede ferestre catre vecini, retragerile minime sunt de 1,90m.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Servicii de arhitectura : biroul de arhitectura CUB este pregatit sa va ofere consultanta pentru alegerea corecta a terenului si cumpararea acestuia, dar si servicii de proiectare case moderne pentru locuinta sau case de lemn si vile pentru vacanta. Echipa noastra de arhitecti are o experienta vasta in proiectarea de case si ansambluri rezidentiale dar si realizarea de proiecte de pensiuni si hoteluri, proiecte de cladiri de birouri sau pentru spatii comerciale.