Planuri si proiecte de case - cum aleg modelul locuintei

BUCURESTI - 18 aprilie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Atunci cand alegeti modelul casei si trebuie sa stabiliti cum va arata interiorul locuintei, cum ati dori sa fie dispuse incaperile cat mai eficient, e bine sa tineti cont de cateva aspecte esentiale. Fie ca alegeti modelul casei dintr-un catalog de specialitate, sau consultati un arhitect, alegerea modelului casei pe care urmeaza sa o construiti este importanta pentru estimarea bugetului de care veti avea nevoie pentru constructie si amenajare, functionalitatile pe care le veti integra sau extinderi si modificari ulterioare.

Modele si proiecte de case

Modele si proiecte de case

 Punerea in aplicarea a modelului de casa ales este conditionata de Planul de Urbanism al zonei/localitatii in care se va realiza constructia si de avizele si acordurile de construire ce impun la randul lor conditionari si restrictii. De asemenea, integrarea de solutii si sisteme de energie regenerabila va conditiona alegerea arhitecturii casei, ce trebuie sa permita instalarea si intretinerea regulata a acestor instalatii. 

Arhitect Gabriel Raicu

De aceea, arhitectii biroului CUB Architecture din Bucuresti va recomanda cateva elemente de care sa tineti cont atunci cand optati pentru un anumit model pentru casa pe care doriti sa o construiti:

    Alegeti care va fi zona dedicata petrecerii timpului pe durata zilei si respectiv spatiile de noapte; unde va fi mai comod si mai eficient sa plasati dormitoarele;

 

    Evitati elementele ornamentale ce reduc spatiul locuibil si care nu au nicio utilitate;

 

    Orientarea casei pe teren este importanta pentru a avea lumina naturala in incaperile de lucru de exemplu, dar si pentru patrunderea caldurii soarelui pe durata sezoanelor reci;
    Volumetria trebuie stabilita in functie de destinatia incaperilor si de structura circulatiilor, astfel incat utilizarea spatiului construit sa fie optima;

 

    Volumele, delimitarea zonele de zi de cele de noapte si textura materialelor folosite trebuie sa compuna un ansamblu arhitectural armonios si eficient.

Serviciile oferite de biroul CUB Architecture va asigura toate elementele de care aveti nevoie pentru constructia unei case moderne si eficiente la costuri avantajoase: proiecte case si vile de vacanta, proiecte de case cu mansarda si locuinte cu etaj, documentatia completa pentru obtinerea Certificatului de Urbanism si a Autorizatiei de Construire, planuri tehnice detaliate pentru sistemele de ventilatie si reteaua electrica dar si amenajari si design interior.

La cerearea beneficiarului, asiguram si consultanta pentru urmarirea lucrarilor de santier, supervizarea lucrarilor de executie a imobilului dar si recomandarea materialelor potrivite cu estimarea costurilor acestora.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Biroul de arhitectura CUB Architecture din Bucuresti ofera servicii complete de arhitectura si design interior, de la proiecte de case si ansambluri rezidentiale, pana la case de vacanta si vile, hoteluri si pensiuni, cladiri de birouri. Arhitectii nostri va propun modele de case unice si frumoase, gandite sa va confere individualitate, sa va reprezinte stilul de viata si sa va asigure confortul si caldura pe care trebuie sa le ofere un camin.