Proiectare si constructie case noi: alegerea terenului

BUCURESTI - 24 iulie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Monden / Lifestyle

Constructia unei locuintei noi este o investitie importanta si de durata, astfel ca sfatul unui arhitect este bine-venit chiar de la demararea acestuia: alegerea si achizitionarea terenului, alegerea modelului casei sau orientarea constructiei pe teren.

Inainte de a alege si de a cumpara terenul pentru constructia casei, arhitectii va recomanda sa solicitati un certificat de urbanism de la primaria de care apartine terenul. Acest document are rol informativ si este obligatoriu pentru incheierea tranzactiei de cumparare a terenului. In acelasi timp, putem solicita un certificat de urbanism pentru proiectarea si constructia imobilului, care sa precizeze reglementarile urbanistice ale terenului.

Terenul poate fi ales si in functie de utilitatile de care dispune – apa, canal, gaze naturale, electricitate – sau cat de aproape sunt acestea si cat de dificila este conectarea la reteaua de utilitati.

Natura solului in zona in care se afla terenul este, de asemenea, un element important, astfel ca este bine sa verificam daca este situat pe o fosta groapa de gunoi sau de umpluturi, ceea ce va face ca executia constructiei sa necesite lucrari de consolidare ce pot fi destul de costisitoare.

In ce priveste amplasarea si orientarea casei pe teren, acestea sunt raportate la vecintati sau la alti indici precum retragerile minime impuse prin Certificatul de Urbanism. In multe situatii, constructia trebuie sa respecte un aliniament stradal sau sa fie alipita pe limita de proprietate “la calcan”.

In conditiile in care se impun modificari ale parametrilor urbanistici, se poate realiza un Proiect de Urbanism de Detaliu (PUD) care sa justifice modificarile. Acest tip de proiect poate fi facut de un urbanist cu drept de semnatura, inscris in Registrul Urbanistilor din Romania.

Biroul de arhitectura CUB Architecture realizeaza proiecte de arhitectura complete pentru constructia de case noi, locuinte rezidentiale si ansambluri de case, blocuri de apartamente si garsoniere dar si cladiri de birouri, hoteluri sau hale industriale.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

CUB Architecture realizeaza proiecte de locuinte, case de vacanta, blocuri si cladiri de birouri, hale si depozite in Bcuresti si in toata tara, adaptate la nevoile functionale si preferintele estetice ale beneficiarului.