Proiectarea si constructia unui imobil: rolul arhitectului

BUCURESTI - 6 aprilie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Etapa premergatoare instalarii santierului pentru demararea lucrarilor de constructie a unui imobil este esentiala si consta in realizarea proiectelor de arhitectura si a planurilor tehnice detaliate.

Proiecte de case moderne si economice

Proiecte de case moderne si economice

 Documentatia necesara executiei constructiei este realizata de catre arhitect, si prin aceasta se stabileste in detaliu cum va arata cladirea si orientarea pe teren, organizarea incaperilor si a circulatiilor, fatadele si nivelurile, tipul de acoperis sau instalatiile. 

Arhitect Gabriel Raicu

Arhitectul - proiectant general al unei constructii

Proiectarea Generala a unei case, a unei cladiri administrative, cu destinatie turistica sau industriala, consta in realizarea unui set de proiecte de arhitectura si planuri de organizare a etapelor si lucrarilor de executie.

Etapa de proiectare generala inseamna, in principal, realizarea proiectelor de arhitectura, proiectele de structuri de rezistenta si schemele pentru sistemele sanitare si termice, reteaua electrica si sistemele de ventilatie. Pe baza acestor documente, se intocmeste dosarul pentru obtinerea avizelor si acordurilor, pe care beneficiarul imobilului il depune la administratia locala de care apartine terenul pentru emiterea autorizatiei de construire.

Servicii suplimentare pe care le poate oferi arhitectul

Pe langa realizarea documentatiei complete pentru autorizarea constructiei si executia acesteia, biroul de arhitectura poate sa ofere si servicii de consultanta pe durata lucrarilor de constructie.

Un aspect important, legat de costurile de realizare a imobilului, este cantitatea si calitatea materialelor de constructie folosite. Arhitectii si inginerii specialisti ai biroului de arhitectura pot sa recomande anumite materiale de constructie potrivite si pentru finisaje pentru un anumit model de casa, de exemplu, si astfel poate face o estimare a costurilor acestora.

De asemenea, biroul de arhitectura poate face o estimare a costurilor de executie, in functie de complexitatea cladirii, si asigura servicii de urmarire a lucrarilor de santier, la cererea beneficiarului casei sau a firmei de constructie.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Biroul de arhitectura CUB Architecture din Bucuresti are o experienta vasta in proiectarea de case de lemn si case mici cu mansarda, locuinte rezidentiale simple sau de tip duplex, modele de case contemporane care asigura familiei un plus de confort prin folosirea celor mai noi tehnici de optimizarea spatiului.