Proiecte de arhitectura si autorizatii de construire

BUCURESTI - 30 martie 2012

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii

Atunci cand demaram un proiect important, cum este constructia unei locuinte, avem nevoie de cat mai multe informatii despre etapele pe care trebuie sa le urmam, care sunt documentele si avizele necesare pentru a putea construi, ce conditii trebuie sa indeplineasca terenul sau chiar cum sa interpretam corect prevederile legislatiei in vigoare.

Proiecte de case moderne

Proiecte de case moderne

 CUB Architecture va ajuta in obtinerea avizelor si autorizatiilor de construire sau acorduri solicitate de Certificatul de Urbanism, prin redactarea documentatiei complete si detaliate. 

Arhitect Gabriel Raicu

Suprafata construita /vs/ suprafata utila

O confuzie ades intalnita, atunci cand ne raportam la suprafata, este aceea intre suprafata construita si suprafata utila.

Atunci cand un document face referire la suprafata construita, ia in considerare suprafata calculata in perimetrul dat de limita exterioara a zidurilor si insumata pentru fiecare nivel. Se masoara astfel doar suprafata inchisa a imobilului, si nu sunt incluse balcoanele si terasele sau golurile interioare create peste anumite nivele. Astfel, suprafata construita totala va fi obtinuta prin insumarea tuturor suprafetelor construite pe fiecare nivel, incluzand subsoluri si demi-soluri.

Suprafata utila se refera la suprafata ce poate fi efectiv folosita pentru fiecare incapere. Aceasta se calculeaza prin insumarea suprafetelor folosibile pentru fiecare camera. In suprafata calculata astfel, nu se includ grosimile peretilor sau golurile in placi intre niveluri diferite ale imobilului. In suprafata utila intra de asemenea, holurile, circulatii si spatiul pentru garaj.

In principu, diferenta intre suprafata utila si cea construita este de cica 20% iar raportarea se face de obicei la suprafata construita si nu la cea utila.

Modele de case si proiecte de arhitectura flexibile

Arhitectii CUB creeaza modele unice de locuinte si imobile cu diverse destinatii precum cladiri de birouri, hoteluri si pensiuni sau hale industriale si depozite. Noi va propunem modele de locuinte si cladiri realizate intr-o viziune moderna, dar si case cu mansarda sau case de lemn cu un design traditional.

Proiectele de arhitectura pe care le propunem sunt flexibile, astfel incat ele pot fi adaptate cu usurinta la nevoile beneficiarului dar si la cerintele si reglementarile impuse de terenul pe care va fi construit imobilul.

Avize si autorizatii de construire

Pentru obtinerea documentelor fara de care beneficiarul constructiei nu poate sa demareze executia acesteia, arhitectii realizeaza memorii tehnice, breviare de calcul si planurile pentru parter, etaj sau mansarda si terase, se proiecteaza detaliat fatadele si incadrarea in zona. De asemenea, sunt necesare fise si planuri tehnice realizate de ingineri de specialitate pentru fundatii, instalatiile termice, sanitare si electrice.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Biroul de arhitectura CUB Architecture din Bucuresti ofera servicii complete de proiectare case si ansambluri rezidentiale, case de vacanta si vile, hoteluri si pensiuni, cladiri de birouri si proiectare cladiri industriale precum hale metalice si depozite dar si ferme.

Specialistii nostri asigura consultanta pentru alegerea terenului potrivit, in functie de specificul cladirii pe care doriti sa o construiti, dar si consultanta pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor de construire.

Oferim de asemenea, servicii de design interior si amenajari pentru birouri si spatii comerciale, amenajari parcuri sau decoratiuni interioare pentru locuinte, hoteluri sau pensiuni.