Proiecte de case frumoase, eficiente si practice

BUCURESTI - 23 aprilie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Imobiliare

Unde plasam deschiderile pentru a beneficia de lumina naturala

Atunci cand alegem modelul pentru o casa de vacanta mica si cocheta sau o locuinta rezidentiala eleganta si impunatoare, tinem cont si de o serie de aspecte practice, care au efect asupra confortului, spatiului util sau mentinerea unei temperaturi constante in interior si patrunderea luminii naturale in spatiul de lucru sau in camera copiilor.

Proiecte de case cu etaj

Proiecte de case cu etaj

 Ca sa beneficiem de lumina naturala in cea mai mare parte a zilei, este importanta pozitionarea corecta a deschiderilor – ferestre, usi, spaii vitrate. De asemenea, pentru a profita din plin de lumina naturala, trebuie sa avem grija la orientarea incaperilor, amenajarile si decoratiunile interioare pe care le vom realiza dupa executia constructiei: piese de mobilier, un semineu, un birou sau alte elemente necesare utilizarii incaperii.  

Arhitect Gabriel Raicu

Orientarea incaperilor si a ferestrelor

In etapa de realizare a proiectului casei si a planurilor tehnice, arhitectul va tine cont de nevoile dumneavoastra privind organizarea camerelor pe parter si etaje, dar si de destinatia acestora, astfel incat sa va recomande cele mai eficiente solutii pentru orientarea incaperilor si pozitionarea ferestrelor.

Pentru a profita de lumina naturala in partea a 2-a a zilei pana la inserat, zonele de zi vor fi orientate catre Sud/Sud-Vest.

Camera de studiu sau camera de joaca a copiilor, baia si bucataria vor fi orientate catre Est/Sud-Est pentru a beneficia de lumina naturala la rasaritul soarelui si in prima parte a zilei.

Catre Nord vor fi orientate biroul, camera de lucru sau atelierul, ce vor beneficia astfel de o lumina constanta de-a lungul zilei.

Case eficiente si economice: proiectarea ferestrelor

Pentru a ne bucura de lumina naturala, suprafata ferestrelor trebuie sa fie de cel putin 20% din suprafata la sol a camerei: de exemplu, pentru o bucatarie sau o sufragerie de luat masa de 50mp, este recomandata o suprafata vitrata totala de 10mp, fragmentata in ferestre sau spatii vitrate corect dispuse si orientate. Incaperile de zi orientate catre Nord necesita o suprafata vitrata mai mare, fragmentata pe 2 sau 3 ferestre.

Daca forma si amplasarea terenului va permit, cea mai buna solutie este sa alegeti orientarea incaperilor, respectiv a ferestrelor si a deschiderilor, catre Nord si catre Sud pentru a beneficia de razele soarelui de la rasarit pana la apus si de ventilatie naturala, atat de placuta si de necesara mai ales pe durata verii.   

De asemenea, arhitectul va poate recomanda, in functie de designul casei, de orientarea pe terenul construibil dar si de preferintele dumneavoastra, forme variate ale ferestrelor, anumite tipuri de vitraje sau materiale si finisaje pentru realizarea si incadrearea acestora.

Arhitectii Biroului CUB din Bucuresti sunt adeptii caselor economice si eficiente care asigura confort si va protejeaza sanatatea. De aceea, proiectele de case si modelele pe care le realizam sunt eficiente termic, integreaza solutii ingenioase pentru a benefecia de lumina naturala si pentru a mentine o temperatura constanta, solutii optime de amenajare si design interior pentru eficientizarea suprafatei construite si a suprafetei utile.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

Servicii de arhitectura profesioniste pentru case de sezon sau locuinte permanente eficiente si sanatoase, proiecte de case si modele pentru vile, ansambluri de case sau hoteluri si cladiri de birouri realizate dupa cele mai noi tendinte in domeniu. CUB Architecture - arhitectul de care aveti nevoie pentru o investitie cu adevarat profitabila in constructia unei case noi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-cub-arhitecture-srl/proiecte-de-case-frumoase-eficiente-si-practice