Rolul arhitectului in constructia unei locuinte

BUCURESTI - 3 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Industrie

Constructia unei locuinte este o investitie importanta din multe puncte de vedere: pe langa modelul de casa care sa va placa si peste o perioada de timp sau care poate fi usor de adaptat la noi tendinte in domeniu, imobilul trebuie sa asigure confort, spatiu suficient pentru o familie numeroasa, functionalitati moderne, solutii care sa permita economie de energie electrica si termica, iar cheltuielile cu intretinerea sa nu fie foarte mari.

Casa cu mansarda, Snagov - Ilfov

Casa cu mansarda, Snagov - Ilfov

 Biroul de arhitectura CUB din Bucuresti se implica activ in proiectarea si construirea casei dumneavoastra: alegem solutiile care va avantajeaza, designul care va reprezinta, propunem o organizare interioara si exterioara a casei care sa va permita extinderi sau modificari in timp. 

Arhitect Gabriel Raicu

Toate acestea implica o serie de elemente care conditioneaza proiectarea si apoi executia constructiei: bugetul disponibil, terenul cu avantajele si dezavantajele pe care le ofera, un arhitect care sa inteleaga nevoile beneficiarului si care sa-i propuna solutia optima, onesta si economica pentru o locuinta eficienta si frumoasa.

Astfel, arhitectul este cel care orchestreaza intregul proiect, de la recomandari privind alegerea terenului, propunerea unui model de casa ergonomic si eficient, colaborarea cu inginerii care proiecteaza planurile si schemele pentru instalatiile electrice si sanitare, sistemele de termo-ventilatie, pana la super-vizarea lucrarilor de santier pe durata executiei locuintei.

De asemenea, arhitectul va poate ajuta sa gestionati bugetul alocat proiectului, astfel incat la final sa nu fie nevoie sa-l suplimentati. Prin propunerea unui anumit model de casa cu detalii legate de orientarea pe teren, organizarea interioarelor astfel incat sa beneficieze de lumina naturala si caldura soarelui pe durata iernii sau recomandarea de materiale de constructie eficiente termic, arhitectul va ajuta sa construiti o locuinta eficienta si economica.

In faza de realizare a proiectelor de arhitectura si a planurilor detaliate pentru constructorul care va ridica imobilul, arhitectul poate face o estimare aproape exacta a materialelor de constructie necesare, atat in ce priveste cantitatea acestora dar si calitatea.

Despre Sc Cub Arhitecture Srl

CUB Architecture ofera servicii de arhitectura complete si personalizate: realizam modele de case unice, elegante si moderne care va asigura maximum de confort si eficienta functionala, proiecte de arhitectura complete si fise tehnice detaliate pentru obtinerea autorizatiei de construire. De asemenea, oferim
consultanta pe durata constructiei, prin urmarirea evolutiei lucrarilor de santier si adaptarea planurilor
tehnice daca este enevoie.