Maria Dinulescu duce filmul romanesc in Americi

BUCURESTI - 16 martie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Actrita Maria Dinulescu se afla in plin turneu de promovare a ultimului ei film, “Pescuit Sportiv”. Ea a zburat peste ocean pentru a fi prezenta la doua festivaluri internationale de film, in care pelicula concureaza alaturi de alte productii din intreaga lume.

Dupa ce in noiembrie 2008 a castigat premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Salonic, Maria Dinulescu va fi prezenta la Miami, in cadrul Festivalului International de Film, unde “Pescuit Sportiv” concureaza alaturi de alte 16 productii de lung metraj. Urmatoarea oprire va fi in Argentina, la Festivalul International de Film Independent de la Buenos Aires (BAFICI).

'Ma bucur ca 'Pescuit Sportiv' are un asemenea succes si m-as bucura sa ma intorc acasa cu inca o recunoastere a pasiunii noastre. Centrul National al Cinematografiei imi sustine deplasrea in Buenos Aires si nu pot fi decat recunoscatoare pentru aprecierea pe care ne-o acorda. Sper sa promovez cat mai bine filmul si astept sa fie distribuit in cat mai multe tari.', spune Maria Dinulescu.

Pelicula “Pescuit Sportiv” este filmul de debut al regizorului Adrian Sitaru si a avut premiera mondiala la a 65-a editie a Festivalului de Film de la Venetia. Pentru performanta sa, Maria Dinulescu a primit aprecieri si din partea publicatiilor Hollywood Reporter si Variety. Astfel, rolul Anei din “Pescuit Sportiv” a fost categorisit ca fiind unul foarte dificil, iar jocul actritei a fost apreciat ca fiind unul “fascinant si efervescent”.

Periplul de peste ocean al Mariei Dinulescu se incheie in New York, la Institutul Cultural Roman (ICR). Aici a fost invitata pentru o sesiune de vizionare a filmului “California Dreamin (endless)”. Aceasta vizionare va fi urmata de o discutie cu publicul, moderata de D-na Corina Suteu, directorul ICR New York.

Despre SC CVD DIGITAL MEDIA SRL

Maria Dinulescu a intrat in atentia publicului in anul 2003, cand “Traffic”, unul dintre primele scurt metraje in care a jucat, a castigat Palm D’ Or la Cannes. Pelicula care a adus-o inapoi la Cannes a fost “California Dreamin’ (endless) “, cu care a castigat premiul Un Certain Regard in anul 2007. Pana acum, Maria a jucat in peste douazeci de scurt metraje, reclame si video clipuri. De asemenea, ea a jucat in cateva seriale de televiziune si in douasprezece lung metraje, iar in sapte dintre ele a avut rolul principal. Maria Dinulescu a lucrat cu regizori ca Radu MIhaileanu, Catalin Mitulescu si Cristian Nemescu, iar dintre partenerii ei de film se numara, printre altii, Rutger Hauer, Armand Assante, Anthony Delon si Guillaume Depardieu.
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Ioana Anghelescu
Mobil: 0751/252.530

anghelescuioana@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-cvd-digital-media-srl/maria-dinulescu-duce-filmul-romanesc-in-americi