A patra ediție a Conferinței de Cloud aduce în prim plan companii de top din industria IT&C

BUCURESTI - 24 septembrie 2020

Comunicat tip General in IT&C, Tehnologie

Avaelgo, inițiatoarea proiectului Cloud Conference, un eveniment pentru persoanele de decizie tehnice și profesioniștii IT, cu focus pe Cloud-ul Microsoft, anunță desfășurarea următoarei ediții a conferinței pe data de 30 Septembrie într-un format exclusiv online, ce reunește speakeri din companii de top.

Cloud Conference Septembrie 2020

Cloud Conference Septembrie 2020

24 Septembrie -  Avaelgo,  inițiatoarea proiectului Cloud Conference, un eveniment pentru persoanele de decizie tehnice și profesioniștii IT, cu focus pe Cloud-ul Microsoft, anunță desfășurarea următoarei ediții a conferinței pe data de 30 Septembrie într-un format exclusiv online, ce reunește speakeri din companii de top.

Ajunsă la a patra ediție, Cloud Conference se bucură de o notorietate ridicată în mediul de business și atrage an de an tot mai mulți specialiști din industria IT&C. Deși programată inițial pentru data de 2 Aprilie 2020, conferința a fost reprogramată pentru data de 30 Septembrie 2020 din motive obiective. Cu toate acestea, organizatorii continuă să aducă în prim plan speakeri de la companii românești și internaționale cu renume. 

O conferință de cloud pentru persoanele de decizie din companiile românești

Misiunea conferinței este de a sprijini mediul de afaceri românesc să crească eficiența proceselor interne și să adopte tehnologii inovatoare, explorând modul în care digitalizarea impactează pozitiv initiativele antreprenoriale. Cloud Conference își propune să fie atât un eveniment de business, cât și unul de tehnologie, concentrându-se pe prezentarea celor mai noi dezvoltări tehnologice ale Microsoft Azure, dar și pe subiecte ce vizează securitatea datelor în cloud, strategii eficiente de administrare a instanțelor de cloud sau dezvoltarea eficientă de aplicații. 

Ediția din 2019 a strâns pentru o zi peste 350 de participanți, 14 speakeri și 7 expozanți, toți cu un țel comun: să aducă tehnologia din România la un nivel de adopție similar cu cele mai dezvoltate țări europene. 

Un 2020 cu provocări și soluții de la companii de top

Pentru ediția online din 2020, organizatorii se așteaptă să adune peste 400 de participanți pasionați de tehnologie și inovație, inclusiv persoane aflate în poziții de decizie în departamentele tehnice din companiile românești și nu numai.  

Agenda conferinței din acest an urmărește o structură similară ca și edițiile precedente și propune subiecte de interes pentru contextul actual. Astfel, Orange Track și Purple Track vor aduce în atenția participanților specialiști din companii cu renume în industria IT&C, dintre care amintim: Microsoft, Telekom, Fortinet, Arggo Consulting, Veeam Software, Palo Alto Networks, ALEF, Computaris, Cegeka Romania sau BinBox Global Services. 

O parte dintre speakerii ce vor fi prezenți la a patra ediție a Cloud Conference, au participat și la cele trei întâlniri virtuale organizate de Avaelgo în lunile aprilie, mai și iunie, pentru a educa mediul de business românesc și pentru a sprijini digitalizarea companiilor impactate de pandemie. Ca industrie, IT&C reprezintă 6% din PIB-ul României în acest moment dar poate deveni ușor 12% în următorii 5 - 10 ani dacă va exista o strategie coerentă de dezvoltare. Este nevoie de o accelerare a dezvoltări de competențe tehnice și digitale pentru a satisface nevoia de specialiști și în același timp pentru a accelera dezvoltarea economică a țării. În România se vor crea în următorii 5 ani peste $400K noi locuri de muncă în tehnologie. Asta înseamnă o creștere de 2x vs ceea ce există în acest moment în piață.

Cloud Conference se diferențiază de evenimentele similare din piață prin faptul că abordează subiecte și provocări specifice, aduce soluții concrete pentru problemele curente ale companiilor românești și stârnește curiozitatea participanților prin sesiuni practice și interactive. 

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.cloudconference.ro 

Despre Avaelgo

Avaelgo, una din companiile extrem de specializate pe tehnologii Microsoft, este partenerul de încredere al companiilor, fiind focalizată pe sprijinirea și asistarea acestora în optimizarea proceselor de afaceri și a investițiilor tehnologice, cu scopul de a minimiza costurile și de a crește productivitatea, balansând în permanență inovarea și utilizarea de tehnologii noi cu minimizarea riscurilor și aplicarea de bune practici recunoscute.

Cu clienți în SUA, Marea Britanie, Germania, Elveția, Austria, Franța, Republica Moldova sau India, succesul Avaelgo este confirmat de creșterea consecutivă a cifrei de afaceri în ultimii ani, dar în special de referințele excepționale obținute de la clienți precum Microsoft, UiPath, Pentalog, Autonet, Accenture sau Continental.