Ce lipseste turismului romanesc?

BUCURESTI - 21 martie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, IT&C, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Turism

Turismul romanesc este in primul rand lipsit de transparenta si de organizare. O echipa de tineri antreprenori si-a propus sa schimbe acest lucru prin crearea primului portal profesional de turism din Romania ce poate aduce impreuna turistii si furnizorii de servicii turistice. Analizand turismul promovat online echipa Direct Booking a identificat necesitatea de a dezvolta un portal care sa acopere si sa unifice promovarea obiectivelor turistice si a destinatiilor, informarea completa si corecta privind oferta turistica si sa ofere posibilitatea rezervarii ferme pana la emiterea voucher-ului si a platii online. Rezultatul acestui efort este portalul de rezervari online Directbooking.ro, un adevarat magazin virtual de servicii turistice. In portalul Direct Booking nu se regasesc doar informatii despre hoteluri si pensiuni ci si despre destinatii si obiectivele turistice sau atractiile zonei. Direct Booking iese in evidenta fata de celelate portaluri de turism prin volumul si diversitatea ofertelor, a modului de prezentare si prin posibilitatea efectuarii de rezervari imediate, cu plata pe loc.

Portal DirectBooking.ro

Portal DirectBooking.ro

La sfarsitul anului 2010 s-a lansat portalul de rezervari online Direct Booking (www.directbooking.ro) ce isi propune sa schimbe imaginea despre portalurile de turism existente. Portalul este operat de agentia de turism cu acelasi nume ceea ce inseamna ca turistii beneficiaza de toata protectia legala iar hotelurile promovate sunt numai unitati clasificate. In acest moment in portalul Direct Booking se pot gasi peste 55000 de oferte turistice interne si internationale.

Turistii pot utiliza portalul Direct Booking pentru a regasi informatii despre hoteluri si pensiuni, despre destinatie sau despre obiectivele turistice si atractiile zonei. Este usor, utilizand portalul, sa gasesti oferte de cazare plecand de la o statiune sau un obiectiv turistic. Din acest motiv, portalul Direct Booking pune mare accent pe completarea cat mai detaliata a informatiilor despre ofertele sale, de la simpla prezentare a hotelului si a destinatiei, pana la coordonatele GPS ale acestora sau a punctelor de interes prezentate pe harta. De exemplu este foarte usor, in portal, sa gasesti hotelurile de 4 stele pe o raza de 3 km fata de Castelul Peles, utilizand un performant motor de cautare.

Direct Booking iese in evidenta fata de celelate portaluri de turism si prin faptul ca oferta nu este doar prezentata in forma statica, ci este accesibila prin intermediul unui configurator complet, in care tarifele se calculeaza pe loc in baza numarului de turisti, a varstei si a serviciilor optionale dorite. In acest fel turistul obtine oferta pe loc, continuand cu rezervarea, plata, emiterea facturii si a voucher-ului. Astfel turistul nu mai trebuie sa astepte primirea ulterioara a ofertelor prin email. Plata serviciilor turistice se poate face prin cash, transfer sau card bancar la POS-ul agentiei sau online, prin sistemul de plata electronic 3D Secure.

Informatiile despre ofertele de cazare sau pachetele turistice sunt introduse fie de agentie fie direct de catre hotelierii afiliati la portal. Hotelierii pot deveni afiliati la portalul Direct Booking prin completarea online a unui formular specific. Odata introduse informatiile in portal, unitatea turistica isi publica tarifele standard in functie de tipul camerei, perioada de cazare si varsta turistilor. Hotelierul poate configura camere disponibile in orice moment, fara sa existe riscul blocarii de camere la agentiile de turism care nu pot vinde acele camere. Hotelierul controleaza, de asemenea, tarifele de vanzare din portalul Direct Booking, astfel incat preturile practicate sunt finale, fara adaosuri ulterioare. Datorita colaborarii directe intre Direct Booking si hotelieri, portalul ofera tarife foarte competitive. Direct Booking nu percepe comisioane pentru promovarea hotelurilor sau pensiunilor in portal, acestea beneficiind astfel de o mai mare vizibilitate si de o promovare directa a ofertei.

Direct Booking incurajeaza centrele regionale de promovare turistica si agentiile preocupate cu promovarea zonala sa utilizeze portalul Direct Booking pentru a creste vizibilitatea zonei prin publicarea gratuita a informatiilor de interes turistic.

Datorita deschiderii complete atat fata de turist cat si fata de hotelier, si datorita promovarii ofertei turistice si in limba engleza, portalul Direct Booking este o solutie completa pentru turismul autohton, cu vizibilitate internationala.

Despre Direct Booking SRL

Agentia de turism Direct Booking este specializata in rezervari online prin intermediul portalului www.directbooking.ro. Direct Booking este un portal modern de rezervari online ce prezinta turistilor intr-o maniera completa si structurata ofertele disponibile de cazare la hoteluri atat in Romania cat si in strainatate, sejururi si circuite combinate cu prezentarea destinatiilor si a obiectivelor turistice aflate in zona.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-direct-booking-srl/ce-lipseste-turismului-romanesc