Edata si Mobius Solutions ofera suport Administratiei Nationale Apele Romane

BUCURESTI - 6 februarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Edata a oferit consultanta companiei Mobius Solutions in implementarea unor solutii de eficientizare si optimizare a activitatii Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), bazata pe analiza proceselor de lucru din cadrul acestei institutii.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, privitoare la cresterea capacitatii de reactie in cazul evenimentelor hidrologice periculoase si imbunatatirea sistemului de gestiune a patrimoniului public gestionat (diguri, poduri, statii hidrologice etc.), ANAR - autoritatea nationala responsabila cu aplicarea strategiei in domeniul gospodaririi si valorificarii apelor, precum si cu gestionarea retelei nationale a resurselor de apa apartinand domeniului public – utilizeaza aplicatiile Cadastru v 2.0 si Dispecer v 2.6, realizate de compania Mobius Solutions.

Pentru ca aceste aplicatii sa raspunda cat mai eficient cerintelor specifice activitatii desfasurate in cadrul ANAR, era necesara realizarea unei analize a procesele de lucru interne, conform atributiilor ce revin institutiei cu privire la administrarea infrastructurii sistemului national de gospodarire a apelor, de supraveghere hidrologica si hidrogeologica, cat si de monitorizare a cantitatii si calitatii resurselor nationale de apa. Astfel Mobius a contractat serviciile companiei Edata datorita competentelor specifice si a experientei acumultate in domeniu.

La elaborarea analizei proceselor de lucru, echipa Edata a utilizat o metodologie complexa, care a permis culegerea informatiilor semnificative din actele normative ce reglementeaza domeniul de activitate al institutiei si documentele de uz intern ale acesteia. Informatiile au fost procesate si transpuse in diagrame conforme cu standardul BPMN (Business Process Modeling Notation), specific pentru domeniul modelarii proceselor. Tinand cont de specificul proceselor analizate si de cerintele clientului, specialistii Edata au formulat recomandari in vederea implementarii cu succes a aplicatiilor software de catre echipa Mobius Solutions.

“Parteneriatul cu Edata ne-a fost de un real folos datorita singularitatii tipului de organizare si al specificului activitatilor ANAR, rezultatele obtinute in urma analizei ajutandu-ne sa dezvoltam si sa implementam solutii care sa raspunda problemelor deosebit de dificile privind cresterea capacitatii de reactie a ANAR in cazul evenimentelor hidrologice periculoase, permitand imbunatatirea gestiunii situatiilor de criza”, subliniaza Horatiu Vasii, directorul general al companiei Mobius Solutions.

Despre SC EDATA SRL

Despre Administratia Nationala Apele Romane
Infiintata in anul 2002 prin Hotararea Guvernului nr. 107, Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) are drept scop aplicarea strategiei in domeniul gospodaririi si valorificarii apelor, precum si gestionarea retelei nationale de masuratori hidrologice, hidrogeologice si de calitate a resurselor de apa ce apartin domeniului public.
Autoritatea are în administrare:
78.905 km cursuri de apa
295,6 mii ha suprafata de teren cu ape.
270 lacuri de acumulare cu un volum total de 14,5 miliarde mc, din care 114 lacuri cu acumulare nepermanenta
7100 km diguri pentru apararea localitatilor si terenurilor agricole
6600 km regularizari de rauri si 1320 km aparari si consolidari de maluri
157 canale de aductiune cu o lungime de 1100 km
59 statii de pompare a apei cu un debit instalat de 237 mc/s
49 prize de apa si noduri hidrotehnice cu un debit total instalat de 249 mc/s
178 alte lucrari hidrotehnice
122 lacuri naturale.

Despre Mobius Solutions
Compania activeaza pe piata IT din Romania incepand cu anul 2001, fiind fondata de specialisti cu experienta considerabila in domeniu, dobandita deopotriva in Romania si in proiecte internationale. Mobius Solutions ofera Sisteme de Suport Decizie in timp real, Sisteme de gestiune speciale utilizand baze de date distribuite, Solutii de replicari de baze de date in timp real, solutii de gestionare a bazelor de date federalizate, servicii de analiza si arhitectura informationala, conceptie si dezvoltare de aplicatii speciale, data mining, aplicatii web dedicate.

Despre Edata
Edata este o companie specializata in servicii de management al proceselor de lucru (Business Process Management). Oferta de servicii a companiei acopera in prezent domenii variate de competenta, precum: documentarea, analiza, modelarea, automatizarea si monitorizarea proceselor; consultanta in managementul conformitatii si managementul schimbarii; consultanta pentru proiectarea si implementarea arhitecturilor de tip enterprise (Enterprise Architecture); consultanta tehnologica; dezvoltare si implementare de aplicatii software; project management; outsourcing.

Aura Popa
PR Specialist


aura@edata.ro