A FOST DESCHISA PRIMA SUCURSALA A UNIUNII MEDIATORILOR BANCARI DIN TRANSILVANIA

Locul desfasurarii: CLUJ

Organizator: UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania (UMBR) a deschis la Cluj prima sucursala din Transilvania.

Inaugurarea sucursalei a avut loc in data de 24.04.2010 cu ocazia sustinerii de catre UMBR la Cluj, a Conferintei Medierea Financiar Bancara, Prezent si Viitor, care a avut loc in incinta Hotelului Central Melody.

Cu ocazia inaugurarii, conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari la desemnat ca presedinte al Sucursalei Cluj, pe dl.Avocat si Mediator Seffer Laurentiu Levente.

Sucursala clujeană a UMBR isi incepe activitatea cu trei membri, urmand ca pe parcurs sa se extinda si va functiona in Calea Dorobantilor nr.28.

La eveniment au participat reprezentanti ai bancilor clujene, ai firmelor de leasing si asigurari, reprezentanti ai Avocatului Poporului, ai Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, reprezentanti ai administratiei locale, ai Camerei de Comert si Industrie Cluj, reprezentanti ai asociatiilor locale pentru protectia consumatorilor, avocati, consilieri juridici, clienti ai institutiilor financiar bancare, mediatori autorizatii etc.

Printre invitaţi sa numarat dr. Nagy Laszlo, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Ungaria si Presedinte al Societatii Maghiare de Mediere, Krisztina Deri Kollarne, Presedintele Mediatorilor Bancari din Ungaria, Eliszabetha Denes, trainer senior in mediere si coach, functionar in cadrul Ministerului Administratiei din Ungaria, Balogh Emese, tainer senior si mediator, Trescsik Erika, trainar si mediator si dr.Cserna Karoly, mediator, functionar in cadrul Ministerului Justitiei din Ungaria.

In cadrul evenimentului, Presedintele UMBR dl. Tudor Tatu, a prezentat pe larg evolutia medierii in sectorul financiar bancar, inainte si dupa aparitia Legii nr. 192/2006 privind medierea, tendintele si strategiile de dezvoltare a folosirii procedurilor medierii in sectorul financiar bancar.

De asemenea au fost prezentate avantajele pe care le ofera folosirea procedurii de mediere de catre institutiile bancare, societatile de leasing si asigurari si clientii acestora in rezolvarea litigiilor aparute cu ocazia incheierii si derularii contractelor de credit, finantare si asigurarii.

Tot odata, au fost prezentate litigiile pe care membrii UMBR le pot media, cauzele care conduc la declansarea litigiului, momentul in care litigiul se considera a se fi declansat si procedura de solutionare.

Cu ocazia evenimentului, conducerea UMBR a stabilit semnarea unui protocol de colaborare cu Asociatia pentru Protectia Consumatorului, Campia Turzi si a incheiat un protocol de colaborare cu dr.Krisztina Deri Kollarne, Presedintele Mediatorilor Bancari din Ungaria, trainer senior si mediator, avand ca obiect derularea in comun a unor proiecte pe specializarea si formarea continua a mediatorilor, membrii ai celor doua uniunii infratite, din partea careia, conducerea UMBR a primit invitatia pentru inceput, de a participa in data de 29 - 30.05.2010 la Budapesta, la un seminar de formare continua a mediatorilor, sustinut de catre aceasta in colaborare cu Ministerul Administratiei si cel al Justitiei din Ungaria.

In perioada imediat urmatoare UMBR, va deschide sucursale in Oradea,Tg.Mures si Brasov.

Presedintele UMB
Tudor Tatu

UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

bd.Chisinau nr.8, bl. M2, sc.C, P, ap.81, sector 2, Bucuresti

tel/fax 021-628 12 18

0744-75.00.36 / 0745-51.55.42

Despre SC.EU-RO CALIFICARI 2007 SRL,CIF - 21310381/2007

Comunicatul se adreseaza ziaristilor si reporterilor din cadrul trusturilor de presa,televiziune ,radio,revistelor de specialitate, bancilor,societatilor de leasing,societatilor de asigurare/reasigurare si clientilor acestoara persoane fizice si juridice interesate de a-si rezolva litiigiile folosind procedura medierii inainte de a apela la ANPC si instantele de judecata. Deasemenea comunicatul se adreseaza si mediatorilor autorizati care doresc sa isi desfasoare activitatea de mediator in aceste sectoare.

Participare: Intrare libera