MEDIEREA FINANCIAR BANCARA - SOLUTIE IN PREVENIREA INSOLVENTEI, FALIMENTULUI SI AL EXECUTARII SILITE

BUCURESTI - 5 octombrie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Criza i-a adus pe romani in sapa de lemn, multi dintre acestia datorita scaderilor salariale ori a pierderii locurilor de munca sunt in imposibilitatea de a-si mai plati ratele la banca fiind in pericol sa-si piarda casele, terenurile ori masinile, iar multe dintre societatile comerciale si-au inchis portile intrand in insolventa s-au declarandu-se falimentare.

MEDIEREA FINANCIAR BANCARA - SOLUTIE IN PREVENIREA INSOLVENTEI, FALIMENTULUI SI AL EXECUTARII SILITE

Scopul fecaruia, persoane fizice ori juridice, il reprezinta gasirea unei solutii viabile pentru redresare, in vederea acoperirii in timp cat mai scurt si in proportie cat mai mare a datoriilor acumulate.

Odata cu masurile de austeritate, a iesit la iveala o noua profesie: cea de mediator specializat in medierea litigiilor dintre clienti si institutiile financiar bancare.

Medierea financiar bancara este un mecanism de evitare si diminuare a colapsului financiar si consta intr-o intelegere intre debitor si creditor in ceea ce priveste modul in care debitorul, aflat in dificultate financiara, isi va plati datoriile.

Debitorul trebuie sa-si anunte din timp creditorii cu privire la faptul ca are dificultati si sa le ceara sansa de a se redresa, propunandu-le un plan concret de reorganizare in acest sens.

Creditorii trebuie convinsi sa accepte planul propus, precum si faptul ca si-ar putea primi banii in conditii mai avantajoase in cazul intelegerii dintre ei intervenita la finele procedurii de mediere, decat in cazul insolventei, al falimentului ori al executarii silite.

Numai daca procedura de mediere esueaza si in cadrul ei nu se ajunge la un compromis, se va trece la insolventa, faliment ori executare silita.

In vederea declansarii procedurii de mediere, creditorul sau debitorul poate solicita declansarea procedurii de mediere unui mediator, membru al Uniunii Mediatorilor Bancari care, la randul sau cere acordul celei lalte parti.

Partea solicitata dandu-si acordul prin semnarea contractului, mediatorul declanseaza procedura de mediere. In cazul in care, partea careia i sa cerut acordul nu consimte, medierea se considera neacceptata.

Cand ambele parti doresc sau isi propun sa urmeze procedura medierii, creditorul si debitorul de comun acord isi aleg unul sau mai multi mediatori, membrii ai Uniunii Mediatorilor Bancari si in baza acordului scris al acestora, este declansata procedura medierii

Onorariul mediatorului va fi stabilit prin negociere cu debitorul si creditorul, avadu-se in vederea complexitatea litigiului, timpul acordat, numarul sedintelor, valoarea litigiului etc si va fi suportat de catre parti in mod egal ori cum convin partile.

Daca legea nu prevede altfel, partile - clentii bancilor sau bancile - pot recurge la mediere inainte sau/ori dupa declansarea procedurii de insolventa sau in faza de executare silita, in fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte izvorate din contractele de credit.

Medierea are loc, de regula, la sediul mediatorului, sediul Uniunii Mediatorilor Bancari sau in alt loc stabilit de comun acord de catre mediator cu banca creditoare si debitorul persoana fizica sau juridica.

Pe timpul desfasurarii procesului de mediere, reprezentantul bancii creditoare ori alt creditor si debitorul, au dreptul sa fie asistati de avocat(i) sau de alte persoane(pentru debitor pe baza de procura speciala), in conditiile stabilite de comun acord.

Intre mediator, pe de o parte, creditor si debitor aflati in litigiut, pe de alta parte, se incheie Contractul de mediere.

Daca, pe parcursul medierii, apare o situatie de natura sa afecteze scopul acesteia, neutralitatea sau impartialitatea mediatorului, acesta este obligat sa o aduca la cunostinta reprezentantului creditorului si debitorului, care vor decide asupra mentinerii sau denuntarii contractului de mediere.

Cand creditorul si debitorul au ajuns la o intelegere, se redacteaza un acord scris, care va cuprinde toate clauzele consimtite de acestia in baza caruia, la sediul creditorului se intocmeste un act aditional la contractul initial de imprumut, dupa caz, a carei respectare devine obligatorie atat debitorului cat si creditoruluii, ne mai fiind necesar a fi supus autentificarii notarului public sau verificarii instantei de judecata, dupa caz.

Intr-o era in care viteza de derulare a afacerilor rivalizeaza cu cea a sunetului, orice act sau fapta ce genereaza un litigiu, inseamna TIMP si mai ales BANI pierduti pentru dvs.!

* Oare cine mai are timp de irosit prin salile instantelor judecatoresti?
* Cui ii face bine la imagine, prezenta pe culoarele tribunalelor?
* Cine mai este dispus sa faca publice date importante despre propria afacere, in sedintele de audieri?
* Cine nu ar adopta o solutie mai rapida, mai simpla, mai eleganta si mult mai economica pentru a iesi din impas, atunci cand aceasta exista?

Raspuns:

Cine nu cunoaste cu adevarat beneficiile acestei strategii numita: ,,MEDIEREA FINANCIAR BANCARA, o arma imbatabila ce nu trebuie sa lipseasca din arsenalul dvs de lupta pentru pastrarea succesul in afaceri si al evitarii esecului financiar personal!

Invatati sa utilizati la maximum toate parghiile, instrumentele si institutiile specifice acestui tip de justitie pe timpul adancirii crizei economice si a scaderii drastice a veniturilor salariale si a profiturilor afacerii dvs.

Uniunea Mediatorilor Bancari este unica asociatia profesionala a mediatorilor autorizati in conditiile L 192/2006 privind medierea, specializata in medierea conflictelor dintre banci si clientii acestora, precum si a medierii conflictelor dintre societatile de leasing, asigurari si clientii lor, fiind infiintata pentru dvs.

Mediatorii autorizati, membri ai Uniunii Mediatorilor Bancari dispun de pregatirea necesara medierii conflictelor in domeniul financiar bancar, fiind de profesie juristi si economisti, specializati in drept comercial, bancar, civil si al protectiei consumatorului si tot odata sunt absolventi ai unor cursuri de pregatire suplimentara in medierea conflictelor financiar bancare, efectuate in tara si Comunitatea Europeana.

Despre SC.EU-Ro Calificari 2007 SRL,CIF - 21310381/2007

Comunicatul se adreseaza tuturor canalelor media
Uniunea Mediatorilor Bancari
Bucuresti, B-dul Chisinau Nr.8,Sectorul 2
Tel/Fax: 0216281218
Mobil: 0745515542 / 0744750036
office@mediatorbancar.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-eu-ro-calificari-2007-srlcif-213103812007/medierea-financiar-bancara-solutie-in-prevenirea-insolventei-falimentului-si-al-executarii-silite