Proiect strategic european multiregional de dezvoltare a resurselor umane, „Antreprenor Rural European”

BUCURESTI - 11 martie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

SC EURO TRAINING AND EDUCATION CENTER SRL, companie care promoveaza brandul Bell Bucharest, anunta lansarea proiectului strategic multiregional „Antreprenor Rural European”, care are ca scop imbunatatirea calitatii resurselor umane din zonele rurale, necesara facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole si stimularii initiativei antreprenoriale.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin POSDRU (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) si este desfasurat pe durata a 36 de luni, in 11 judete din 4 regiuni de dezvoltare. Partenerii proiectului sunt Centrul de Pregatire in Informatica (CPI), Soft Aplicativ Sibiu (SAS) si Fundatia Codex pentru Leadership, institutii cu experienta relevanta in implementarea proiectelor cu finantare europeana.
Prin obiectivele specifice ale proiectului, sunt vizate:
I. Cresterea gradului de informare si constientizare privind situatia ocuparii in mediul rural prin studii de teren si campanii de informare. Acestea vor viza evolutia fortei de munca in zonele rurale, oportunitatile de formare profesionala si ocupare in domenii non-agricole precum si modalitati de promovare a culturii antreprenoriale in mediul rural.
II. Furnizarea unor programe integrate de formare si consiliere destinate dezvoltarii competentelor generale (comunicare in limba engleza, utilizare TIC, antreprenoriat) care sa permita participantilor din mediul rural sa-si consolideze pozitia pe piata muncii, sa valorifice oportunitati de ocupare in plan local/regional, sa initieze noi afaceri.
III. Crearea unei retele de cooperare pentru consolidarea afacerilor nou infiintate si a celor existente. Proiectul propune peste 3300 de participanti in 55 de comunitati rurale, 11 judete, 4 regiuni, in special persoane ocupate in agricultura de subzistenta si persoane in cautarea unui loc de munca, dar si manageri si angajati din mediul rural, acordand o atentie deosebita femeilor si grupurilor defavorizate.
Prin obiectivele sale si prin reperele cantitative si calitative, proiectul se subsumeaza obiectivului general POS DRU: „Dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva”.
Prin amploarea campaniei de constientizare a oportunitatilor de ocupare in domenii non-agricole si efectele activitatilor de formare si consiliere, proiectul sprijina atingerea obiectivului general al Axei prioritare nr. 5: „Atragerea si mentinerea unui numar mai mare de persoane pe piata muncii, inclusiv in zonele rurale si sprijinirea ocuparii formale” si contribuie specific la obiectivele DMI 5.2 in apelul nr.83 Mediul rural - oportunitati de ocupare: • Imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-agricole • Asigurarea sustenabilitatii pe termen lung in zonele rurale prin crearea conditiilor pentru dezvoltarea intreprinderilor profitabile non-agricole.
Accentul pus pe antreprenoriat si pe sprijinirea initiativei, inclusiv prin crearea de retele de cooperare, se integreaza in obiectivul strategic pe termen lung al Strategiei Nationale pentru Ocupare 2004-2010: „promovarea si sustinerea educatiei si formarii profesionale continue in obtinerea de competente manageriale si antreprenoriale care sa faca din antreprenoriat o optiune de cariera pentru toti”

Despre SC EUROTRAINING AND EDUCATION CENTER SRL

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Informatii suplimentare pot fi obtinute la sediul SC EURO TRAINING AND EDUCATION CENTER SRL, companie care promoveaza brandul Bell Bucharest, bd-ul Dacia nr. 87, sector 2, Bucuresti.
tel: 021 313 90 95; fax: 021 313 43 94, persoana de contact: Robert Blaga, asistent manager de proiect.
office@bell-bucharest.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-eurotraining-and-education-center-srl/proiect-strategic-european-multiregional-de-dezvoltare-a-resurselor-umane-antreprenor-rural-european