Rectificare comunicat - La Caixa a virat prima transa a imprumutului pentru proiectul Laguna Reside

BUCURESTI - 22 decembrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Constructii

Banca spaniola La Caixa a virat astazi, 22 decembrie 2010, prima transa a imprumutului contractat de Gea 21 pentru proiectul rezidential de lux Laguna Residence. Valoarea acestei prime transe depaseste 3 milioane de euro.

Santier Laguna Residence

Contractul de finantare semnat intre La Caixa si GEA 21 in data de 14 octombrie 2010, in valoare de 10.500.000 de Euro includea o serie de conditii preliminarii care trebuiau indeplinite inainte ca Gea International Development, filiala din Romania a grupului spaniol de constructii Gea 21, sa poata dispune de bani.

Majoritatea conditiilor preliminarii erau constituite in mare parte din formalitati care au fost indeplinite imeditat. Indeplinirea conditiilor care se refereau la renegocierile cu actualii clienti a durat insa un pic mai mult si, datorita acestui fapt, Gea International Development nu a putut dispune de finantarea semnata, pana astazi.

In ciuda incercarilor grupului spaniol de a amana indeplinirea conditiilor, La Caixa si-a mentinut in permanenta decizia ferma de a nu permite prima tragere din credit pana ce GEA21 nu ajungea la un acord cu procentul de clienti stipulat in respectivele conditii preliminarii.

Aceasta deblocare a imprumutului semnat cu La Caixa garanteaza finalizarea primei faze a proiectului Laguna Residence, care este ridicata in procent de aproximativ 70%, si reluarea in forta a lucrarilor incepand cu 1 ianuarie 2011.

In prezent sunt terminate structurile de rezistenta si instalatiile cladirilor D, B1 si C1 si se lucreaza la fatada si finisajelor acestora. De asemenea, se lucreaza la structura de rezistenta a etajului doi din cele doua cladiri A care vor fi predate in prima faza. Finalizarea primei faze este prevazuta pentru primavara lui 2011.

Despre GEA INTERNATIONAL DEVELOPMENT S.R.L.

Despre proiectul Laguna Residence Laguna Residence este un ansamblu rezidential situat pe malului lacului Tei ce cuprinde un numar de 504 apartamente de lux dispuse in 18 cladiri amplasate intr-un sistem terasat de tip mediteranean care permite accesul la o priveliste deosebita din aproape orice apartament.Laguna Residence este unul dintre cele mai bune proiecte din Bucuresti atat prin prisma localizarii - in zona de nord a orasului, pe malul lacului Tei, cu statii de metrou la doar 500 de metri distanta, cu aproape 25 000 mp de spatii verzi imprejur si panorama deosebita catre lac si oras – cat si a calitatilor constructiei (compartimentare, finisaje, facilitati).Detalii despre grupul spaniol Gea 21:Grupul Gea 21 activeaza pe piata spaniola din anul 1995, detinand in prezent actiuni in peste 50 de companii din diverse arii de activitate: constructii, transporturi, industrie, concesiuni publice si dezvoltare imobiliara. Printre proiectele la care a participat in Spania se numara – lucrarile de executie si exploatare de la metroul din Sevilia, autostrada Guadalmedina, liniile de tramvai din Sevilia si din Jaen, portul sportiv din Malaga, numeroase lucrari la caile ferate de mare viteza AVE, parcari publice, ansambluri rezidentiale, centre comerciale, etc...Grupul Gea 21 are know-how-ul si resursele necesare pentru a finaliza proiectul Laguna Residence preluat de la firma Gea Prasa International Construct.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sc-gea-international-development-srl/rectificare-comunicat-la-caixa-a-virat-prima-transa-a-imprumutului-pentru-proiectul-laguna-reside